Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Star Advisor Joli hela vägen: "Bara tuta och köra"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Star Advisor Joli tog en enkel seger från ledningen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

André Eklundh var distinkt bakom startbilen och satte i ledningen per omgående med Sofia Aronsson-tränade Star Advisor Joli. En position ekipaget behöll hela vägen in.

Publicerad:

Från ledningen visade den nioårige fuxen Star Advisor Joli (e. Look de Star) fin uppfattning för André Eklundh. Ekipaget stack till ledningen direkt och öppnade första halvvarvet 1.09,2. Till varvspasseringen fick man dämpa till 1.13,0 och man gick sedan undan till enkel seger på 1.11,6a/1640 meter. Hästens tredje seger för året.
– "Fia" sa till mig innan loppet att idag laddar du och vill inte Björn släppa ledningen med sin häst så tar du dödens. Han har suttit fast ett par gånger så vi visste att vi hade en häst i full form. Det var bara att tuta och köra och han kändes riktigt starkt 150-200 meter från mål. Jag var aldrig orolig, sade André Eklundh.

Som tvåa inkom Västerboonthenews som fick ett lopp i rygg på ledaren.

Nyligen fick Robert Bergh in intressante hingsten Promo Kemp (e. Muscle Hill) i träning. Fyraåringen gjorde debut för sin nya tränare under torsdagen och det blev seger direkt. Från ledningen hade Promo Kemp full kontroll på händelserna och kom i mål på 1.13,8a/2140 meter.
– Han fick gå till veterinären när han kom till mig. Jag tycker det att vettigt att börja så. Sedan fick han ta lugnt ett par veckor innan vi började träna igång honom. Han har sett bra ut och fått ett par snabbare jobb härinne på Åby inför. 400 meter kvar av loppet valde jag att öka tempot och då svarade han bra. Han vann utan att förta sig, sade Robert Bergh.

Lira nästa gång: Dream In Matchtown (lopp 5) gör alltid gedigna insatser under sadel. Så även denna gång när valacken avslutade piggt som tvåa.

Alla vinnare på Åbytravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Whipped Eggs (e. Ready Cash) Robert Bergh (Robert Bergh)
Lopp 2: Amusing (e. Maharajah) Bo Falsig (Bo Falsig)
Lopp 3: Adrian's Fight (e. S.J.'s Caviar) Peter Ingves (Lars S Nielsen)
Lopp 4: Star Advisor Joli (e. Look de Star) André Eklundh (Sofia Aronsson)
Lopp 5: Enclave (e. Text Me) Sofia Adolfsson (Anders Zackrisson)
Lopp 6: Martin de Bos (e. Maharajah) Christoffer Eriksson (Petri Puro)
Lopp 7: Evan Williams Sisu (e. Even Better Odds) Bo Falsig (Bo Falsig)
Lopp 8: Promo Kemp (e. Muscle Hill) Robert Bergh (Robert Bergh)
Lopp 9: Angel Of Mine (e. Offshore Dream) Björn Goop (Bo Westergaard)
Lopp 10: Venere Lux (e. Cantab Hall) Christian Fiore (Jerry Riordan)
Lopp 11: Kadway Tanks (e. Kadabra) Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.