Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stenströmer dominerade: ”Absolut inte förvånad”

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Carl Johan Jepson, Handsome Brad och Ulf Stenströmer i november förra året. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Barfotaförbudet har hållit Stenströmers vassaste kort hemma på gården. I kväll var de själva på fotot när det var dags för årsdebut.

Publicerad:

Handsome Brad såg lysande ut i ledningen tillsammans med Carl Johan Jepson på Örebrotravet. Den enda som kunde haka på när ledaren ökade den sista femhundringen var stallkamraten Donato E. och Ulf Ohlsson. Övriga stred om tredjepriset en bra bit bakom.
Vinnaren gick i mål på 1.14,4a/2100 efter en avslutande femhundring i trakterna kring 1.10.
– Att han skulle vinna det här loppet är jag absolut inte förvånad över, att han skulle vinna på en 14-tid med tio-tempo sista fem had jag väl inte räknat med, säger Ulf Stenströmer till Travronden.
– Han har jobbat bra här hemma inför det här och jag var inne och körde ett banjobb med honom där han gick 1.19 ungefär utan att glänsa, men han vet vad som gäller när det blir helstängt och jänkarvagn.

Det såg riktigt bra ut i dag.
– Hästen är riktigt bra, och jag gillar honom skarpt. Han hade en hel del otur i fel lopp i fjol och han kunde haft någon miljon mer på kontot.
Med kvällens seger inräknad har Handsome Brad 845 860 kronor på kontot och segern var faktiskt ”bara” den fjärde i karriären.

Stallkamraten Donato E. hade i vanlig ordning vissa problem i travet i kurvorna. Efter ett lopp i andra utvändigt avslutade han positivt över upploppet.
– Jag var lika nöjd med honom kan jag säga. Jag hade anmält till idag för att jag hade hoppats på att kanske köra barfota fram, men vi har tydligen fått en ny istid i det här jäkla landet… Med tanke på det så var jag väldigt nöjd med hur han utförde sitt jobb.

En hel del talar för att stallkamraterna stöter på varandra i bronsdivisionen på Mantorptravet 24 februari.
– Helst av allt hade jag delat upp dem, men Calle (Jepson) åker till USA snart och det hade varit elakt att ta ut Handsome Brad under den tiden då han har kört honom nästan hela livet.

Jezeks krigare höll hela vägen

Food Money tog första årssegern tillsammans med Ulf Ohlsson. Thomas Jezeks tioåring flög till spets och stannade där hela vägen trots utvändigt sällskap av Queer Fish. Segertiden landande på 1.14,0a/2100 meter.
– Det är en riktig hedershäst som har gjort det bra i många år. Han är både startsnabb och lättplacerad.
I samma lopp gjorde Mister J.P. efterlängtad comeback. Den tog tyvärr slut innan den hann börja då hästen galopperade bakom startbilen och diskvalificerades.  

Kvällens vinnare på Örebrotravet
Lopp 1: Winner Bac (e. Love You) – Markus B Svedberg
Lopp 2: Edwin Henna (e. Zola Boko) – Petter Karlsson
Lopp 3: I Come In Peace (e. Broadway Hall) – Torbjörn Jansson (Anders Svanstedt)
Lopp 4: Super Photo Bood (e. Super Photo Kosmos) – Kim Eriksson (André Bood)
Lopp 5: Haveagoodtime (e. Turbo Sund) – Oskar Kylin-Blom (Svante Johansson)
Lopp 6: Handsome Brad (e. Brad de Veluwe) – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
Lopp 7: Charmante Amok (e. Orlando Vici) – Leif Witasp
Lopp 8: Food Money (e. Andover Hall) – Ulf Ohlsson (Thomas Jezek)
Lopp 9: Cuarto Käbb (e. Love You) – Per Lennartsson (Håkan Falk)
Lopp 10: Blue Line D.K. (e. Pearsall Hanover) – Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)

Lira nästa gång: Alfas Dimitri fick gå först i tredjespår i lopp fyra. Trots det gick han starkt över upploppet och närmade sig vinnaren den sista biten – form!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.