Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Supergrabbar i vinnarzonen

Foto: Magnus Strömsten/ALN
Super Grabben segrade på Mantorp. Foto: Magnus Strömsten/ALN

Mantorps V5-tävlingar i måndags bjöd på flera starka prestationer av hästar som är på väg upp i klasserna.

Publicerad:

Super Grabben (e.Lovely Lidob) fick inget gratis, men var ändå starkast sista biten in mot mål för Kim Eriksson. 
– Vi fick en dryg inledning med tredjespår fram till dödens. Sedan blev vi avlösta varvet kvar och slapp på så vis lägga en speed på sista långsidan. Tack vare det hade vi krafter kvar på upploppet där jag kände tidigt att han skulle fixa det, sade Kim Eriksson.
– Den här hästen ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Det är en riktig glänsare och det är kul att han får visa det på banan också, sade Mimmi Elfstrand som haft båda föräldrarna till hästen i träning. 

Jaques Noir (e.Orlando Vici) drog till ledningen omgående för Ulf Ohlsson. På slutrundan fick han sällskap av Draft One och loppet utvecklades till en tvekamp mellan de båda. Jaques Noir var dock starkast och blev en dryg längd före i mål.
– Han kändes väldigt fin hela vägen och även om vi blev utmanade hårt en bit så vann han säkert efter en 13-runda till slut, sade Ulf Ohlsson.

Scarlets Mirakel (e.Scarlet Knight) tog första segern för året via en riktigt strong prestation. Peter G Norman hamnade utvändigt om ledaren när Touch Of Elegance kom till ledningen varvet kvar. Duon duellerade sedan genom slutsvängen, men redan vid upploppets början var saken klar.

Cut Him Some Slack (e.Celebrity Secret) nådde planenligt ledningen för Claes Sjöström. Därifrån vann ekipaget säkert även om Thaiger Exclusive närmade sig sista biten efter en vass slutstöt.

Cabaree F.C. (Dream Vacation) fick offra en hel del för att nå ledningen, men hade ändå krafter kvar att stå emot till slut.

Alexander U.R. (e.Infinitif) tog andra raka segern trots att Kenneth Haugstad tvingades gå fram utvändigt om ledaren.
– Jag hade helst undvikt dödens eftersom han så så speedig. Sedan fick jag hålla i lite runt slutsvängen, men på upplopet avgjorde han säkert.

The Patriot (e.Scarlet Knight) övertygade i ett montélopp för Sofia Adolfsson och ekipaget ser ut att ha mycket att hämta under sadel framöver.

I det andra montéloppet blixtrade tolvårige Magnfik Gelj (e.Easy Lover) och avslutade rappt för Jenny Mahony till en lika överraskande som glädjande seger.

Bear Bahareh (e.Turbo Sund) svarade för en fin debut genom att leda hela vägen för Ulf Ohlsson efter en snabb slutrunda.

Dark Chocolate U.S. (e.Chocolatier) seglade upp som en riktig snackhäst efter att ha kvalat på 1.15,6. I debuten räckte det med 1.17,0 från ledningen för Torbjörn Jansson och intrycket var gott. 

Homare Sawa (e.Sinou Madrik) avsrundade kvällen med en vattentät seger i snöfallet för Jorma Kontio.

Magnus Strömsten

Tvåbent profil

Ulf Ohlsson tog en dubbelseger och flera andra framskjutna placeringar och hade en fin kväll i Mantorp.

Fyrbent profil

Super Grabben är (7) ett "hemmabygge" som ser ut att bli riktigt lyckat. Fler segrar lär komma inom kort.

Citat

"Tråkigt att behöva köra så fort för så lite pengar", sade Claes Svensson efter segern med Cabaree F.C.

 

Nästa gång

Draft One (6) svarade för en rejäl slutrunda och höll starkt som tvä. Med loppet i kroppen så är han mogen för stordåd.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.