Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre segrar för rutinerad amatör

Foto: Hanold/ALN
Ove Berglin hade en mycket trevlig eftermiddag i Bollnäs och noterades för tre segrar. Foto: Hanold/ALN

Breddtravet gjorde verkligen skäl för namnet den här torsdagseftermiddagen.

Publicerad:

Mikael Olssons miljonärska Mosnärtan har hunnit bli elva år gammal och även om hon fortfarande tävlar på topp, går hon oundvikligt mot slutet av sin karriär. Nu verkar i alla fall Gävleamatören fått fram en tänkbar arvtagerska. Treåriga halvsystern Mosnärtan har nämligen inlett karriären klart lovande. Sedan i våras återfinns hon i träning hos Robert Skoglund och i femte starten kom första segern. Segertiden 1.34,3/2 140 meter var visserligen inte märklig, med dagens mått mätt, och det var dessutom lite tur med i bilden då favoriten Åsafaksen galopperade med grepp i sista kurva.
– Då körde jag för ett andrapris, erkände Robert som när Åsafaksen kom bort återfick kommandot och därefter fick jobba för att hålla utvändiga Lilja ifrån sig sista biten.
– Hon gick med ett halvstängt huvudlag och det var inte förrän sista 50 som hon svarade, förklarade Robert som har en hel del förhoppningar på Moe Odin-stoet.
– Ja, hon är ju syster med Mofaksan och jag tror att hon kan bli lika bra.
Hagmyrens framgångrike amatör Ove Berglin har dragit med på löpkörningen i år, men timingen finns fortfarande där och nu blev han 100% och tog dessutom en trippelseger.
Han inledde bakom Åke Sundberg-tränade Insignia som han blev uppsatt på. 3-åringe hade dessförinnan aldrig varit bland de tre främsta, men avgjorde nu på bra sätt mot äldre hästar.
– Det var en trevlig bekantskap. Hon fick dessutom går en lång bit i tredjespår, sade Ove.
Jan Nordh-tränade Hågå Odin fick han också chansen bakom för första gången och löste uppgiften på bästa sätt. Valde invändigt istället för att gå ut på sista bortre och det var förmodligen vad som behövdes för att tioåringen skulle orka ta första segern sedan 2015.
– Jag var lite i valet och kvalet, men de här hästarna ska inte gå så lång bit så jag valde att sitta kvar, menade Berglin som sedan fick lucka mellan hästar inne på upploppet.
Den tredje nya bekantskapen som gav full pott var Tauno Siltalas Sigge S.R..
– Det var egentligen honom jag åkte hit för, menade Berglin.
– Jag vet att han är kapabel, men inte fungerat riktigt på slutet, sade han efter dagens mest överlägsna vinnare trots ett lopp mestadels utvändigt ledaren.
– Jag hade helst velat köra i ledningen, men när jag skulle försöka började han att ställa och jag blev kvar utvändigt, förklarade han.
Det var riktig sommarvärme i Bollnäs den här dagen och om det var anledningen till att Tobias Eklöf lämnade körsvensdressen hemma är svårt att säga. Nu fick han låna dress av Jan-Olov Åberg till segern med Håkan Skoglund-tränade Filip Boko som övertygade efter tidig ledning.
– Han får inte igen den, skojade Tobias och syftade på dressen men hade nog gärna även behållit hästen.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Insigna (e. Sam Bourbon) Ove Berglin (Åke Sundberg)
Lopp 2: Mosnärtan (e.Moe Odin) Robert Skoglund (Robert Skoglund)
Lopp 3: Eleanor Shellby e.Marion Mad Money) Robert Wilhelmsson (Robert Wilhelmsson)
Lopp 4: Bakers Order (e.Order By Fax) Hanna Norring (Torbjörn Granath)
Lopp 5: This Is Alex (e.Ken Warkentin) Sören Semmingsson (Erik Svensson)
Lopp 6: Hågå Odin (e. Moe Odin) Ove Berglin (Jan Nordh)
Lopp 7: Filip Boko (e. Zola Boko) Tobias Eklöf (Håkan Skoglund)
Lopp 8: Nelle Aticus Paco (e.Atticus Hanover) Daniel Selin (Åsa Bäck)
Lopp 9: Sigge S.R. (e.Troll Kevin) Ove Berglin (Tauno Siltala)

Av: Mats Persson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.