Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två hästar till start – båda vann!

Foto: Maria Holmén
Li Hanné tog en dubbel på Sundbyholmstravet. Foto: Maria Holmén

Utan tvekan var Li Hanné bland de gladaste på Sundbyholm under fredagskvällen där ju både Edifant och Fuzz triumferade.
– Senast stallet tog en dubbel var också på Sundbyholm, på min födelsedag 2016, så det känns i hjärtat då det händer, förklarade en mycket belåten Solvallatränare.

Publicerad:

Edifant (e. Farifant) inledde karriären med ett galoppmisslyckande i Gävle. När fyraåringen nu travade felfritt visade han klass, positionen utvändigt ledaren hade han uppenbarligen inget emot, redan före upplopp hade han avgjort:
– En gedigen och stark prestation. Utan galopp förstod jag att han skulle vara med i segerstriden, nu blev det enklare än man kunnat hoppas, förklarade Li som alltså fick anledning att jubla ännu en gång. 

Tidigt ledande Fuzz (e. Up Front Larry) höll ett jämnt 18-tempo i ledningen och kunde inte besegras. Därmed kom också hans första viktoria på annan distans än 1640 meter!
– Han har gått hyfsat över 2640 meter tidigare och mötte nu lite enklare gäng. Riktigt kul att det fick vägen när det nu var ett varv längre.

Körsvennen Kaj Widell hade tänkt sig ett smygande upplägg men då Fuzz fick kommandot och hålla egen fart ändrade han taktik:
– Plan B. gick ju också bra, skrattade "Kajan" som körde båda Hannés vinnare,

Li ser ljust på tillvaron. Har 21 hästar i träning och hoppas att Edrick blir ett segerbud när han kommer ut och det finns mer i "ladorna":
– Flera dugliga starthästar och ett par till på gång. Sedan har jag åtta nyblivna tvååringar som kan bli något extra. Kul med så många ungdomar  av god klass, det blir spännande att se hur jag ska kunna utveckla dem.

Stjärnan i stallet är stoet Erica som hävdat sig väl i sin höga stoklass och nyligen vann, snart uppe i miljonen. Hon duger säkert ett bra tag till och lite extra klappar hjärtat för Fuzz som sannolikt också blir miljonär inom kort, i så fall Li Hannés andra och tredje, Inte illa alls med ett såpass litet träningsstall i hård Solvallakonkurrens.

Hörde vi uttrycket: Liten men naggande god? Pappa Tommy är säkert nöjd i sin himmel med vad dottern presterar.

Vinnare av övriga lopp på Sundbyholm:
Lopp 3: Sing of Mars (e. Lutin Malin), ryttare Sofia Adolfsson, tränare Jörgen Lorentzen.
Lopp 4: Quite Windy e. From Above), körsven Anders Eriksson, tränare Håkan B. Svensson.
Lopp 5: Red Miles (e. Rite on Track), körsven Ulf Ohlsson, tränare Kjell Hermin.
Lopp 7: M.T.Khila (e. Quite Easy U.S.), körsven Ville Karhulahti, tränare Rune Holmen.
Lopp 8: Final Dream (e. Royal Dream), körsven Linda Sedström, tränare Jan Gustafssoon.
Lopp 9: Rim Perfect (e. So Perfect), körsven och tränare Hans R.Strömberg.
Lopp 10: Dixon (e. Coktail Jet), körsven Jorma Kontio, tränare Svante Ericsson.

Nästa gång: G.G.´s Secret Dream gjorde sitt bästa lopp på länge och kan vara värd att se upp med med stigande formkurva.

BIG BEAR

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.