Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wäjerstens reklamhäst tog fjärde raka segern

Foto: Micke Gustafsson
Daniel Wäjersten har tagit fyra raka segrar med förvandlingsnumret Manne S.E. Foto: Micke Gustafsson

BOLLNÄS. En färsk proffstränare behöver reklamhästar och Daniel Wäjersten har en på gång i förvandlingsnumret Manne S.E.

Publicerad:

Under torsdagskvällen i Bollnäs startade Manne S.E. (e. Orlando Vici) för fjärde gången i Wäjerstens regi – och visst blev det även fjärde raka segern! Detta från dubbla tillägg i ett långlopp inom V64-ramen.
– Det här var verkligen roligt. Nu ska vi kolla upp hästen med veterinär eftersom vi inte gjort detta sedan före första starten hos oss. Det vore skoj om vi kunde få till ett staket (fem raka), så kanske blir det en ny start på orten för att öka chansen till detta, berättade Daniel.

Manne S.E. visade hög kapacitet redan i Henrik Svenssons träning och var bland annat tvåa inom V75 i augusti 2014. Men de senaste åren har inte hästen löpt upp till samma klass. Frågan är vad Wäjersten gjort för att få honom att tända till igen som åttaåring?
– Vi hade lite idéer. Först blev det veterinären och sedan började vi med en sorts snedbalans, vilken han även gick med i de två första loppen för mig. Man kan säga att vi genom skoningen tvingade hästen att jobba mera med det ben som han haft störst problem med. Undan för undan blev Manne allt starkare och nu har han i de två senaste loppen kunnat tävla med vanliga aluminiumskor runt om.

Det är ändå inget fläckfritt trav som Manne visar upp, Daniel fick sitta ganska still över upploppet.
– Han är lite trång i gången, men det såg nog värre ut än det egentligen var. Han hade också lite krafter kvar över mål, påpekar Daniel.

Den sistnämnde är nu uppe i 17 segrar och drygt 1,1 miljoner kronor till stallet hittills under 2018. Kusksiffrorna ligger på 41 vinster och nästan 2,6 miljoner kronor.
– Det har gått bra och jag hoppas att exempelvis de här segrarna med Manne S.E. kan ge ytterligare lite ringar på vattnet. När jag startade upp proffskarriären för ungefär ett år sedan inledde jag med sex hästar, varav tre egna. Nu har vi 20 hästar och jag äger bara en av dessa själv. Så det känns bra.

V64-omgången började på extremt svårt sätt för spelarna. Redan i inledningen slog 47-oddsaren Enge Lincoln till för Torbjörn Jansson. Detta efter bra spurt från sjätte par utvändigt. Det här var årets andra fullträff.
– Hästen har varit jättebra länge och vi har liksom gått och väntat på en seger. Man behöver dock tur för att vinna lopp och i dag hade vi det, kommenterade amatörtränaren Veronica Lundström.

När Anders Eriksson därefter satte dit farbror Peter Erikssons Sassa Will i V64-2 efter en perfekt smygresa till 26 gånger pengarna såg det ut att bli storutdelning. Men sedan blev det enklare och bland annat infriade Svante Båths storfavorit Fortune Mearas förtroendet i finalen av Anders Kihlströms Minne. Treåringen tog hem förstapriset på 75.000 kronor för Ulf Ohlsson trots en resa i dödspositionen. Firma Båth/Ohlsson ordnade förövrigt en trippel eftersom även treåringarna Captain My Captain och Winnertakesitall segrade.

I ett försök i Dubbelcupen var Fender tillbaka på det vinnande spåret igen. Rikard Skoglund satt i sulkyn som vanligt bakom Peter Grundmanns sjuåring.
– Det här satt verkligen bra. Det känns alltid speciellt att få vinna med Fender, kommenterade en mycket belåten Grundmann.

Här är alla vinnarna i Bollnäs:

Lopp 1: Captain My Captain (e. Sam Bourbon), Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 2: Zenit (e. Ulvsås Zico), Rikard N Skoglund (Gunnar Gabrielsson)
Lopp 3: Sort Gull (e. Åsajerven), Amanda Hedlund (Tord Uppling)
Lopp 4: Enge Lincoln (e. Yankee Glide), Torbjörn Jansson (Veronica Lundström)
Lopp 5: Sassa Will (e. Uptown Yankee), Anders Eriksson (Peter Eriksson)
Lopp 6: Manne S.R. (Orlando Vici), Daniel Wäjersten
Lopp 7: Lill Brisa (e. Järvsöviking), Claes Eskilsson
Lopp 8: Fortune Mearas (e. Dream Vacation), Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 9: Fender (e. Faxe), Rikard N Skoglund (Peter Grundmann)
Lopp 10: Angry Bird Am (e. Daguet Rapide), Emilia Leo (Johanna K Karlsson)
Lopp 11: Winnertakesitall (e. Red Hot Dynamite), Ulf Ohlsson (Svante Båth)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.