Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Widell hundraprocentig

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Kaj Widell. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Kaj Widell fick full utdelning vid sitt Bergsåkersbesök.

Publicerad:

SUNDSVALL. Båda vann sina lopp från ledningen, men den förstnämnde fick sträcka på sig rejält för att hålla undan för Per Linderoth och Ditty Bopper.
– Jag hade feeling att vi skulle förlora 50 kvar, sedan höll vi jämna steg men jag var inte säker på att vi höll undan, sade Kaj efter segern på 1.14,3a/1 640 meter för den Magnus Träff-tränade femåringen som tog tredje raka segern.
Betydligt enklare blev det bakom Anna Näslund-tränade Eder Bob som i ett långlopp gled till ledningen i första kurvan och sedan spårade runt om.
– Det var lugnt idag och jag fick bestämma som jag ville, sade Kaj efter årets 96:e seger och i pengar räknat kommer han när som helst att passera 10 miljoner kronor inkört.
– Jag mår jättebra själv och får köra allt bättre hästar och på Bergsåker går det bra så hit återkommer jag gärna, fortsatte han innan han hastade iväg till kvällens tävlingar på Romme och sex uppsittningar till - kanske 10 miljonersgränsen passeras redan då?

I slutet av den här månaden finns Billy Svedlund på Wången för att gå den avslutande proffstränarkursen och när han drar igång på riktigt nästa säsong har han ett intressant kort i Rags To Riches som vann nolloppet senare under dagen. Från ledningen spänstade han undan på 1.20,7/2 140 meter och även om tiden inte säger så mycket, gjorde intrycket av den fyraårige Pine Chip-valacken det.
– Jag hade stora förhoppningar på förhand och de blev inte mindre efter ett varv, då kändes han verkligen jättebra, sade Billy.
– Jag har leasat hästen av uppfödaren Alan Shelton i Ljusdal och förhoppningen är att det ska bli en reklamhäst för mig nästa år, fortsatte Billy.
En av landets absolut äldsta licensinnehavare är 82-årige Åke Ahlinder. Aktiv och framgångrik är han dessutom och när Mikael Melander vann med Ahlina tog hon det tre hästar starka stallets tredje årsseger.

Dagens vinnare
Lopp 1: Upbeat Music (e.Jaded) Peter Eriksson (Peter Eriksson)
Lopp 2: Sköy Viktoria (e.Moe Odin) Ingvar Nyberg (Björn Järnankar)
Lopp 3: Twinkle Kronos (e.Muscle Hill) Kaj Widell (Magnus Träff)
Lopp 4: Dillon Power (e.Tyrone Dillon) Aleksi Kytölä (Aleksi Kytölä)
Lopp 5: Love Ain’t Easy (e.Love You) Martin P Djuse (Martin P Djuse)
Lopp 6: Eder Bob (e.Crazed) Kaj Widell (Anna Näslund)
Lopp 7: Rags To Riches (e.Pine Chip) Billy Svedlund (Ulf Svedlund)
Lopp 8: Scarlet Songline (e.Scarlet Knight) Angelica Holm (Arne Tjärnström)
Lopp 9: Ahlina (e.Glöding) Mikael M Andersson (Åke Ahlinder)
Lopp 10: Donnington Am (e.Donato Hanover) Tomas Pettersson (Jan Sundell)

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.