Sveriges ledande travtidning
ANNONS

21 stall i Norge isolerade

Foto: HANOLD/ALN
Det var på en hästklinik i Oslo, där Bjerkebanan finns, som salmonellautbrottet startades. Foto: HANOLD/ALN

På grund av ett salmonellautbrott på hästkliniken NMBU Veterinärhögskolan i Oslo har nu sammanlagt 21 olika stall runt om i Norge tills vidare isolerats.

Publicerad:

Det här skrev hest.no om i går. Samtliga hästar som under den senaste tiden befunnit sig på den aktuella hästkliniken kommer att testas i respektive ”hemstall”. Proverna tas från hästarnas avföring och de första resultaten förväntas komma redan i dag.
– Det handlar om 22 hästar och 21 olika stall som nu är isolerade. Vid ett negativt provresultat kan vi upphäva isoleringen omgående, berättar Kristi Edith Ullsfoss på Mattilsynet i region Stor-Oslo för hest.no.

Vid eventuellt positiva provsvar blir dessa stall fortsatt isolerade fram tills alla hästar är friska och stallet ifråga desinficerat. Mattilsynet räknar med att det kan bli frågan om hög arbetsbelastning.

Följande orter har just nu isolerade stall:

Eidsvoll
Nannestad
Ullensaker
Aurskog
Nittedal
Lörenskog
Oslo
Asker
Mysen
Rakkestad
Trögstad
Fredrikstad
Flateby
Buskeryd (fyra stall)
Kristiansand
Bergen
Mjösområdet
Finnskogen

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.