Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det blir någonting ­­alldeles extra”

Travronden Spel – en helt ny spelupplevelse för travintresserade.
– Det blir något i hästväg, säger Joakim Svensson, chefredaktör för Travronden.

Publicerad:

TR Media, där Travronden ingår, har under de senaste åren släppt flera nya spelprodukter och satsningar utefter vad läsare och kunder efterfrågat i olika målgruppsundersökningar. Under förra året lanserades Travrondens digitala tipstjänst för V75, där Sveriges mest insiktsfulla och omfattande spelinformation uppdateras fram till spelstopp.

Sajten har varit både uppskattad och framgångsrik.

– Tack vare tipstjänsten och den utökade bevakningen av travsporten så har vi fått ett starkt lyft i den betalande digitala publiken. I dag är det tusentals personer som återkommande väljer att betala för våra digitala tjänster och siffran ökar för varje månad samtidigt som mängden avhopp minskar, vilket tyder på att vi är något spännande på spåren. Spelet är en viktig komponent i sökandet efter travintresserad publik, säger Joakim Svensson, chefredaktör för Travronden.

Travrondens tipsgrupp har de senaste åren varit en pålitlig leverantör av vinnare på V75. Sedan 2015 har tidningens tipsters haft överlägset flest rätta tipsettor av samtliga tidningar, något inte minst två titlar och en andraplats i Tidningarnas tipsliga vittnar om. Även i år är Travronden med i toppstriden som avslutas den sista december.

I sommar har flera av våra system suttit med fina vinster som resultat.

Nu förstärks satsningen med en helt ny spelupplevelse och koncept: möt Travronden Spel.

– Vi gör en rejäl nysatsning för att vässa spelinnehållet i Travronden, både tidning och webb. Det handlar om bättre startlistor, som jag personligen tycker är en viktig del för tidningen, fler och mer utförliga intervjuer, bättre utrustningsinformation, mer statistik. Vi kommer också att lägga ännu mer kraft på sista minuten-info, och mycket mera. Som helhet ska Travronden odiskutabelt vara ledande bland tidningar när det gäller spelinformation, säger Gustaf Björck, tipschef på TR Media där Travronden ingår.

• Vilka riktar ni in er mot?
– Alla som har ett intresse av att spela på trav. Framförallt inför de större spelformerna ska det vara ”ett måste” att följa Travronden Spel för att inte känna att du går miste om värdefull information. Kort och gott ska de som följer oss ges större möjligheter att gå plus på sina spel än dem som väljer att inte göra det.

I nya Travronden Spel ingår dels en utökad satsning på digital och uppdaterad spelinformation i form av en ny sajt där spelinformation om V75 och alla andra större spelformer presenteras på ett överskådligt och enkelt vis, dels en kraftigt utökad mängd spelsidor med en helt ny typ av spelinformation i papperstidningen.

För att få full tillgång till allting kommer du att behöva vara prenumerant på Travronden. Tillsammans utgör detta den enskilt största satsningen på spelinformation som Travronden gjort på många år.

• Vad kan jag, som betalande kund, förvänta mig?
– Till att börja med en bra grund i tidningen att stå på till alla omgångar. I tidningen ligger fokus på att ge läsarna så bra förutsättningar som möjligt för att kunna tänka själva och göra egna analyser – utifrån den information som vi förmedlar. Det betyder bland annat startlistor, många intervjuer, omfattande statistik och loppkommentarer från Travfakta. För att nämna några delar. Det handlar alltså mer om att vara vägledande än att ge rena spelrekommendationer, säger Gustaf Björck och fortsätter:

– Rankingen i tidningen kommer, liksom i dag, till 100 procent att utgå från vilka hästar som har högst chans att vinna varje lopp. På tävlingsdagen följer vi sedan upp de stora spelformerna på webben med färska intervjuer, utrust-ningsändringar och annan värdefull senaste nytt-information. Avslutningsvis, senast en halvtimme före spelstopp, presenteras Travrondens slutgiltiga rankingar och spelrekommendationer där hänsyn tagits till hur högt spelvärdet är på hästarna samt vilken information som kommit fram i senaste nytt.

• Vad har ni satt för mål?
– Målsättningen är att leverera så hög ROI (återbetalningsprocent på satsade pengar) över tid på rekommenderade spel på som möjligt.

Utformningen av produkten bygger på en serie av målgruppsundersökningar som Travronden gjort i samarbete med TNS-Sifo och Smart Company. I dessa blir det tydligt att V75 har en suverän plats i Travrondens utbud och att ingenting är viktigare än startlistorna, intervjuerna och informationen i sista stund (kallad Akuten). Därför hamnar alla dessa delarna i fokus när Travronden gör om i papperstidningen och på sajten.

• Varför ska jag följa Travronden Spel – och era tips?
–  För att skaffa sig så mycket kunskap som möjligt om omgången. Det ökar dina chanser för att bli en vinnare. Dagligen kommer information som inte går att hitta någon annanstans att finnas på sajten. Resultaten från den senaste nytt-tjänst som vi tjuvstartat med under året lovar verkligen gott för framtiden, säger Gustaf Björck.

Releasen, alltså den nya sajten och de nya avdelningarna i papperstidningen, är planerade att lanseras i början av oktober.

Nyfikna kan redan nu sätta ett bokmärke på http://spel.travronden.se – Sveriges nya informationspalats för travspel.

– Vi närmar oss lansering, men med digital utveckling är det alltid svårt att garantera någonting eftersom man aldrig vet exakt vilka utmaningar som dyker upp. Våra utvecklingsteam jobbar på produkterna sedan i slutet av våren och vi ligger enligt plan. Det blir spännande och roligt att se och följa resultatet, säger
Mats Bergsten, TR Medias digitala chef.

FAKTA

5 saker du inte får missa med nya Travronden Spel

1) Är trav enkelt? Ja!

Genom att på ett nytt och smidigare sätt ge dig nyckelfaktorerna i ett lopp gör vi det också enklare för dig att vinna.

2) Missa aldrig de viktigaste utrustningsändringarna

Förvandling till vinst? Vi kommer lägga ännu mer fokus på att synliggöra vilken utrustning hästarna ska tävla med. Dessutom hjälper vi dig att värdera betydelsen av ändringen!

3) Mest – och bäst – intervjuer

Med vår nya sajt kommer vi ha möjligheten att ge dig som läsare längre, fylligare och bättre intervjuer. Vi har dessutom kontakterna att leverera fler intervjuer än några andra!

4) Statistiken ljuger inte

Tack vare världens största travdatabas kan vi ta fram statistik som ingen annan kan. Genom att presentera den på ett enkelt sätt kommer du hitta vinnande parametrarna!

5) Rätta din vinstbong

Har du inte tid att följa omgången? Lugn, vi kommer ha alla resultat från alla tävlingar så att du i lugn och ro kan rätta din vinstbong!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.