Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Friad – även i hovrätten

Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn
Jenny Brunzell och Sugarboy Petoj på Åby. Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn

Jenny Brunzell frias även i hovrätten för djurplågeri, alternativt brott mot djurskyddslagen. Det skriver tidningen Sulkysport.

Publicerad:

Montéryttaren anmäldes av Åbys banveterinär efter ett segerlopp för drygt två år sedan. Banveterinären ansåg att Brunzell drivit sin häst Sugarboy Petoj alltför hårt så att det blivit ränder på hästens hals. Brunzell dömdes till 1.500 kronor i böter och 14 dagars avstängning för felaktigt bruk av ridspö.

Åklagare gick vidare med fallet men tingsrätten i Göteborg friade Brunzell i maj. Åklagaren överklagade domen och målet togs upp i Västra Sveriges Hovrätt.

Förra veckan kom ännu ett frikännande. Från hovrätten.

– Det har varit väldigt pressande. Två gånger har jag fått åka till Göteborg för förhandlingar. I hovrätten blev det riktigt jobbigt, säger Jenny Brunzell till Sulkysport.

Brunzell har tagit 13 segrar i monté i år. 2015 var hon segeerrikaste montéjockey i Sverige.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.