Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kontio firar med presidenten

Foto: MARIA HOLMÉN
Jorma Kontio är ledig idag för att fira med den finske presidenten. Foto: MARIA HOLMÉN

Nordens segerrikaste kusk Jorma Kontio har en ledig dag för att fira Finlands självständighetsdag. Det gör 63-åringen med president Sauli Niinistö på slottet i Helsingfors.

Publicerad:

- Det känns givetvis väldigt hedrande att bli inbjuden av den finska presidenten Sauli Niinistö. Både min pappa Mikko och farbror Lauri stred under andra Världskriget och det är bara en genration tillbaka sedan Finland blev självständigt, säger Jorma Kontio.

Den här dagen för 99 år sedan förklarade Finland sig självständigt från Ryssland och Finlands självständighetsdag är stort i grannlandet i öster. Näst senast en från travsporten fick vara med i finrummet på slottet i den finska huvudstaden var för 38 år sedan. Då var Heikki Korpi inbjudan för sin framgångar med Charme Asserdal i slutet av 70-talet.

Lånekusken är alltså ledig idag, men under onsdagen flyger han tillbaka till Sverige och på Solvalla har han flera styrningar på kvällen.
Divisionist (lopp 4) slipper Uncle Lasse och de värsta fyraåringarna och det vore skoj om det blev en fullträff i slutet av säsongen, säger Jorma Kontio.

Även vinnaren av årets Kusk-EM, Mika Forss, är bjuden till presidentens självständighetsmottagning ikväll.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.