Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG: "Lika villkor ska gälla"

Foto: null
ATGs logga.

Sedan i söndags har Travronden arbetat med ett avslöjande om hur man kan spela med rabatt via ATG:s tyska partner Hamburger Trab-Zentrums spelsajt Pferdewetten. Ett avslöjande som publiceras i morgondagens utgåva av papperstidningen. Men redan i dag gick ATG ut med ett pressmeddelande om att det aktuella spelbolaget ska utredas.

Publicerad:

Rabatt är inte tillåtet hos ATGs partners, men så är fallet och därför har spelbolaget startat en utredning mot Hamburger Trab-Zentrum och dess tyska partner Pferdewetten.
- Vi har uppgifter om att Pferdewetten erbjuder sina kunder rabatter på ATGs produkter. Det är i så fall ett solklart brott mot våra bestämmelser och avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef ATG, i ett pressmeddelande.

ATG har vadhållningsbestämmelser och det är förbjudet att erbjuda rabatter och rakebacks, vilket är återbäring på procent på sin spel. Hamburger Trab-Zentrum erbjuder tyska kunder spel på ATGs produkter bland annat via Pferdewetten.

- Lika villkor ska gälla för samtliga av våra kunder. Om detta råder inget tvivel. Vi har därför i dag beslutat att inleda en utredning för att klargöra de uppgifter vi har. Under utredningstiden kommer Hamburger Trab-Zentrum och dess partner bli avstängda för allt spel på ATGs produkter. Omsättningsmässigt är Tyskland en liten spelmarknad för ATG. De tyska kunderna vinner i paritet med genomsnittet av vår totala kundgrupp, fortsätter Lunner.

I pressmeddelandet väljer ATG inte att kommentera den pågående utredningen om eventuellt avtalsbrott hos den belgiska partnern PMU Belge.
- Utredningen pågår och därför vill jag i nuläget inte uttala mig mer om innehållet i den utredningen, säger Lunner.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.