Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Om två-tre år ska jag kunna leva ett normalt liv"

Foto: MIA TÖRNBERG
Stefan Hultman är på bättringsvägen. Foto: MIA TÖRNBERG

I en intervju med Kanal 75 berättar Stefan Hultman om att han är på bättringsvägen efter ha fått en hjärtinfarkt och drabbades av Myastenia Gravis (MG).

Publicerad:

- Att sitta i en stol, inte kunna prata, inte kunna se, inte kunna titta på tv, inte kunnat följa travet – så har min vinter varit. Samtidigt är man men helt klar i huvudet…det har varit värst. Det var som att jag blev 100 år över en dag, säger Stefan Hultman till Kanal 75.

Det var i oktober ifjol Solvallatränaren Stefan Hultman drabbades av en hjärtinfarkt och sedan dess har det varit knäpptyst om hans hälsotillstånd.
I intervjun med Kanal 75 säger Hultman att han två-tre veckor efter infarkten fick Myastenia Gravis (MG), som är en muskelsjukdom som kännetecknas av svaghet i skelettmuskulatur och den kan slå ut många av kroppens funktioner.

- Jag åkte ju på en hjärtinfarkt och det var egentligen inte så farligt utan jag klarade den och fick komma hem och vila. Men sedan efter två-tre veckor började vänstersidan på mig att hänga och man trodde ett tag att det var stroke, det blev ilfart till sjukhus. Där konstaterade man istället att jag drabbats av Myastenia Gravis. En sjukdom jag aldrig hört talas om, berättar Hultman och fortsätter:
- Min kropp har inte fungerat på ett halvår. Läkarna säger att jag får räkna med sex månader till som kommer vara väldigt jobbiga, men sedan om två-tre år ska jag kunna leva ett normalt liv igen.

Hultman berättar vidare att många inom travvärlden hört av sig, men att han inte klarat att svara på grund av sjukdomen. Han har inte kunnat prat och inte heller kunnat svara på sms.
- I dag vill jag passa på att tacka alla som hört av sig och stöttat.

Kämpar för att bli frisk

52-åringen går nu en tuff kamp för att bli frisk och Stefan Hultman är medveten om att det kommer att ta tid.

- Troligen måste de ta bort brässen, en körtel bakom bröstbenet. Annars äter jag mycket medicin och en del med kortison som gör att man svullnar i ansikte, händer och fötter. Senaste veckorna har jag blivit betydligt bättre och talet har kommit tillbaka, innan hängde mungipan och jag bara sluddrade. Det här Inga roliga grejor så klart, men jag har den bästa expertis som hjälper mig. Jag har vinnarskalle och får försöka använda den. Läkarna peppar och säger att jag kommer bli frisk, men att det kommer ta tid. Just nu är det vad allt handlar om, att bli frisk - inget annat. Jag känner mig lite för ung för att bli pensionär.

Källa: wikipedida.org
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.