Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rånlund vann miljontvist

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Mats Rånlund får ett skadestånd på 1,1 miljoner kronor efter det tragiska dödsfallet på Rommetravet. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Nu är det klart att Jägersrotränaren Mats Rånlund och Saxtorps Hästklinik AB får drygt en miljon kronor i skadestånd från treårige Delvinators död på Rommetravet i juni 2015.

Publicerad:

Det var i samband med E3-kvalen som hästen kom lös på banan före loppet och till slut försökte forcera stallbacksgrinden. Han skar upp sig väldiga och förblödde innan veterinären hunnit avliva hästen. Travronden har tidigare i detaljerad form skrivit om den här tråkiga historien. Den korta versionen är att Mats Rånlund tillsammans med delägaren Saxtorps Hästklinik AB lämnade in en stämningsansökan på 1,1 miljoner kronor mot Dalarnas Travsällskap till Tingsrätten i Falun. Rommetravet vann i Tingsrätten, men det hela överklagades till Svea Hovrätt. I den instansen valde man att gå på Mats Rånlunds linje och fastslå skadeståndskravet på 1,1 miljoner kronor.

Det var dock inte slut där, utan Rommetravet valde att tillsammans med sitt försäkringsbolag söka prövningstillstånd i Högsta Domstolen. Enligt 24malmo.se har HD nu valt att inte pröva den här tvisten. Det innebär att det hela borde vara över. Mats Rånlund ska därmed kunna få sitt skadestånd på 1,1 miljoner kronor.
– Jag fick veta av min advokat i dag att Högsta Domstolen inte tar upp fallet. Det känns förstås oerhört bra, kommenterar Mats, som har flera syskon till Delvinator i sitt proffsstall.

Tre ston, Shiny (fem år e. Micro Mesh), Joyce Banda (två år e. Brad de Veluwe) och ettåriga Delma (e. Habitat).
– Dessutom föddes en helbrorsa till Delvinator (e. Adrian Chip) tidigare i år, så det finns lite att hoppas på.

Dalarnas Travsällskap behöver inte betala hela summan själv, utan har en försäkring som täcker det mesta av summan.

Travronden återkommer senare med kommentarer.

Lär även: https://www.travronden.se/nyheter/sport/drommen-som-sprack-men-kanske-kommer-ater-128088

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.