Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tuff start på proffslivet – på grund av höbristen

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Oskar Kylin-Blom. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Till slut fanns inga andra möjligheter än att beställa från Danmark. Färske Gävletränaren Oskar Kylin-Blom har verkligen fått känna på den stora höbrist som råder just nu i Sverige.

Publicerad:

Det är mycket man ska tänka på som nykläckt proffstränaren. Oskar Kylin-Blom vill inget hellre än att få en flygande start på sin rörelse och har förstås gjort allt han kan för att förbereda A-tränarstarten på ett så noggrant sätt som möjligt. Men han anade nog inte att en av de mest grundläggande bitarna skulle ge honom allra mest huvudbry - grovfoder.

– Jag hade klart med en bonde då det gällde höbiten, men tyvärr kommer det inte att räcka till. Jag har ringt höproducenter och bönder över hela Sverige i jakten på annat hö, men tyvärr gått bet. Alla säger att det aldrig varit så här illa. Dessutom gäller det inte heller bara att få tag i rätt mängd grovfoder, utan det måste också hålla bra kvalité. Annars får man inga resultat.

• Så hur ska dina hästar få mat under den kommande våren/sommaren?
– Jag har tvingats lösa problemet med hö från Danmark. Det blir väldigt dyrt med transporter och så men jag såg ingen annan lösning.

"Ingen drömsituation"

Oskar Kylin-Blom har just nu 15 hästar på sin träningslista och han och sambon Emilia Leo kan för tillfälligt pusta ut. Men det är förstås ingen drömsituation att tvingas börja sitt första proffsår med att köpa hö från ett annat land.

– Även om man är ute i tid är det inte så lätt att veta hur många hästar som stallet har flera månader längre fram. Det kan hända en hel del, speciellt om man precis startat upp en proffsverksamhet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.