Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uvabeck: "ren nonsens"

Foto: MATS HANSSON/ALN
Staffan Uvabeck. Foto: MATS HANSSON/ALN

Trav 1609 AB VD Jerry Bengtsson spekulerar i att Per Nordström ska få ett kraftigt skadestånd och licensindragning, men Jägersrotränarens advokat Staffan Uvabeck menar att hans klient följt avtalet.

Publicerad:

Jerry Bengtsson sade till Trav 365 igår att Per Nordström vägrat lämnat ut sålda hästar och kan se fram emot ett hårt straff.

– Per Nordström har samarbetat med mig och han har följt det avtalet som legat mellan parterna. Enligt det avtalet har man inte rätt att flytta hästarna till andra tränare, men självfallet rätt att sälja travarna, säger Staffan Uvabeck, som biträtt Per Nordström.

Hästarna har lämnat Jägersroproffsets träning och advokaten bedömer att förloppet gått rätt till.
– När man sålt hästarna har Per Nordström inte gjort något fel utan bara åberopat sin retentionsrätt för att få betalt för alla kostnader innan han släpper hästarna. Nu har han fått betalt och då är hästarna också släppta.

Hoten om kraftigt skadestånd och licensindragning tar Staffan Uvabeck inte särskilt hårt på.
– Enligt min uppfattning är det ren nonsens och vi är mycket bestämda att Per Nordström följt avtalet till punkt och pricka. Vi ser med intresse fram emot en stämmning i den delen.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.