Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Är som en traktor från start"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Xanthis April och Jörgen S Eriksson. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Eskilstunatränaren Jörgen S Eriksson startar en trio i kvällens V64-omgång i Örebro. Så här säger han om chanserna...

Publicerad:

- Xanthis April (V64-2) är som en traktor från start och det här var nog bästa spåret för hennes del då hon får sköta sig själv härifrån. Hon springer och ställer nästan hela första varvet, vilket fungerar i den här låga klassen, men kommer bli ett problem ju högre upp hon kommer. Tappar hon inte alltför mycket från början tror jag att hon är med och gör upp om segern, säger Jörgen S Eriksson.

- Lindeberg (V64-5) blev lite överambitiös framme i ledningen senast och kvävde sig. Vi kommer därför försöka få honom lite lugnare under vägen. Han kan öppna väldigt fort bakom bilen, men ska helst gå i rygg. Han tränar i alla fall bra här hemma och borde göra en bra prestation om han bara håller sig lugn.

- Pallex Leejs (V64-6) hade haft halsinfektion inför senast och hade därför inte startat på ett tag. Han fick annars ett bra lopp, men var lite väl seg och får bara godkänt för insatsen trots andraplatsen. Förhoppningsvis går han framåt till denna start och från spår elva smyger vi med och hoppas på överpace.

- LINUS ERIKSSON

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.