Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Danska i huvudrollen

Foto: MIA TÖRNBERG
Jeanette Hansen (vänster) och Red Rose America efter Prix Helen Johansson. Foto: MIA TÖRNBERG

Från Danmark kommer kvällens nyckeltränare. 
– Egentligen alla mina hästar är intressanta, säger Jeanette Hansen.

Publicerad:

Skiveamatören har två favoriter och en rysare inom V64-spelet. Travronden spikar såväl Red Rose America som Aron The Baron (V64-3 och V64-4). 
– Båda är fina för dagen och jag tror på båda. Men i Aron The Barons fall ser uppgiften så bra ut att jag nästan blir besviken om han inte vinner, säger hon. 
Red Rose America vann Prix Helen Johansson på Vincennes förra vintermeetinget, men har nu haft ett ganska långt uppehåll. 
– Först drabbades hon av en gaffelbandsskada efter sista Frankrikestarten sedan fick hon återhämta sig hos Fabrice Souloy, men efter dopingskandalen gick hon direkt hem till mig igen, berättar Jeanette Hansen.
– Hon har tränat på bra inför det här och jag har haft henne tidigare så jag vet hur hon ska kännas när hon är som bäst. Vi kör barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn. Precis så som hon gick tidigare hos mig.
Den danske Derbytvåan Aron The Baron ska plocka två tillägg, men loppet innehåller å andra sidan bara sex hästar. 
– Hästen gick tillbaka till oss efter Derbyt och jag har varit mycket nöjd med honom i två starter. Vi brukar köra med svenska kuskar när det är voltstart och han ska sköta sig. Om hästen kvalar in till den här finalen startar vi i Kalmar igen, annars har han ett passande lopp i Frankrike, berättar Jeanette.
Basic Instinct (V64-6) gör första starten efter kastration. 
– Tomas startade honom i Kriteriet för att han känner att det finns hög kapacitet, men vi tror att galopperna beror på att han varit för hingstig. Nu känns han faktiskt lugnare och det ska bli spännande att se honom ikväll. Jag har lite dålig koll på motståndet, men det är en outsider om han samarbetar, säger Jeanette Hansen.

FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.