Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första årssegern med ryckhuva?

Foto: HANOLD/ALN
Robert Skoglund kan ha en kall V64-spik. Foto: HANOLD/ALN

Bra form och ryckhuva som extra växel. Kan det innebära första segern för Högheimsfax (V64-4)?

Publicerad:

Högheimsfax avslutade godkänt som trea bakom Kajsas Ture senast. Hästen håller bra kapacitet för klassen och står på tur för seger. Han kan öppna rätt så snabbt och med endast två på start kan han få överta ledningen. I spets är han hästen att slå.
– Högheimsfax gick bra senast, men hamnade för långt bak från start och avslutade snabbt sista varvet. Hästen har varit bra en längre tid och håller bra kapacitet för klassen. Jag tror han vinner lopp när som helst och släpper det bara för honom springer han snart 27-tider. Spåret är bra, då han lärt sig öppna bättre. Med endast två hästar på start kanske han kan köra sig till ledningen. Han har tidigare gått med två fasta huvor, men jag funderar på att ha en fast huva med en ryckhuva ovanpå denna gång som en liten extra växel, säger Robert Skoglund.

Rauno Pöllänen ser ut att ha bra segerchans med Dicks Denja bara hon klarar spåret.
– Dicks Denja har gjort riktigt fina lopp på sistone. Senast på Solvalla var hon väldigt lugn och fin i ledningen. Tidigare har hon varit lite väl het i spets och jag tycker hon varit klart bättre bakifrån. Hon har tidigare varit ganska osäker i voltstart, men de senaste voltstartsloppen har gått bra så jag är inte så orolig för galopp. Det är många att runda och jag kommer ge henne ett snällt lopp för att spara speeden och köra till slut. Hon bibehåller sin fina form och känns enormt bra i jobben, säger Rauno Pöllänen.

Jörgen Westholm har två möjligheter i V64-avslutningen. Clerys Spring D.T. har ett fint utgångsläge och segern togs efter att hon övertagit ledningen varvet från mål. Senast blev hon kvar nere i kön under hela loppet och det är bara att glömma den starten. Det låter positivt från stallet och hon lär sluta långt framme i en öppen avslutning.
– Clerys Spring D.T. tränar fint och står passande till den här gången. Jag tycker att hon är värd ett streck, säger Jörgen Westholm som också har Molly de Castella till start:
– Molly de Castela står byngligt till, men tränar bra och hon kan vara värd ett garderingsstreck.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.