Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första med urryckare och laddning mot spets

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Raoul Engblom låter optimistisk när han berättar om sin Symphonie Teemer i bilen mot Åby.

Publicerad:

Symphonie Teemer (V64-6) årsdebuterade senast och såg ut att gå mot spetsseger, men blev infångad av en stark spurtande Caddie Icon i de allra sista stegen.
– Hon hade varit ifrån för uppfräschning samt vinterträning och gjorde det bra. Hon var ganska rejält förberedd, men ska normalt vara vassare den här gången.

Det fyraåriga stoet är nedstruket till fjärdespår och med Johnny Takter bakom spakarna över 1 640 meter kan det bli åka av från början.
– Jag tror att hon kan öppna snabbt och jag hoppas att kusken satsar offensivt. Hästen försvarar sig bra när hon får häst på sig och passar i ledningen. Kommer hon dit utan att det kostar för mycket tror jag att hon kan kriga om en tätplacering.

Engblom har dessutom ett ess i rockärmen till kvällens start.
– Hon kommer att gå med urryckare för första gången. Jag har testat på rakbanan och förhoppningsvis kan det ge lite extra.

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.