Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Helt enkelt gå på känsla”

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Torbjörn Jansson kör bland annat osäkre Qahar Q.C.. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

En egen bra chans samt en lånehäst som aldrig förlorat felfri. Torbjörn Jansson har en spännande lördag att se fram emot på Åbytravet.

Publicerad:

Torbjörn har egentränade Origo Tilly med i det inledande silverförsöket. Det handlar om bakspår, men bara nio hästar kommer till start.
– Det underlättar ju förstås en del för oss. Hästen mötte kanske inte något märkvärdigt motstånd senast, men han var riktigt bra. Jag håller honom högt och tror att vi är med och krigar där framme.

Några ändringar?
– Nej, inga planerade.

Torbjörn har ingen koll på Whega (V75-3) och har aldrig heller kört Qahar Q.C. (V75-6). Men i det sistnämnda fallet har det varit en hel del snack under veckan. Den här Stefan Melander-tränade hästen har aldrig förlorat felfri, men galopperat bort sig i 17 av 24 starter! Så här har Jansson en delikat uppgift...
– Jag vet egentligen inte mycket mera än allmänheten, men förstår förstås att det är en speciell individ. Det känns spännande att få köra en häst som aldrig förlorat felfri och jag utgår från att jag ska känna på honom redan i värmningen. Sedan får man helt enkelt gå på känsla.

Spår sju bakom bilen (en strykning)?
– Inget bra spår, men med en sådan här osäker häst kan det faktiskt vara en fördel.

Torbjörn kör även Star M.L. (lopp 4), men har ingen information att ge om den hästen.

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.