Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hon borde vara ännu bättre nu"

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Timo Nurmos åker till Åby med två hästar som båda ser ut att få spelarnas förtroende. Så här säger Solvalla-tränaren själv om chanserna.

Publicerad:

Ile Saint Louis (V75-2) verkar allt fint med för dagen. Senast var hon lite sämre, men jag vill ändå inte påstå att hon var dålig. Vi hade haft lite dåliga träningsförhållanden dessförinnan och det var kanske inte riktigt samma tryck i henne som vid segern näst senast. Efteråt har hon tränat mycket bra och hon borde vara ännu bättre nu med genomköraren senast. Hon kan öppna från start, men hur snabba de andra är har jag ingen aning om. Min häst är i alla fall i bra ordning och jag tror på en bra insats. Det blir ett par lätta skor den här gången, vilket jag inte tror ska påverka och förutom det blir det inga ändringar.

Global Trust (V75-6) fick lucka lite för sent senast, men sköt till bra och var mycket fin. Han kändes jättefin i veckans jobb och formen verkar hålla i sig. Han går över alla distanser och från alla positioner. Jorma Kontio känner hästen bra och han är inte så osäker som statistiken visar. Han är en ung häst och han har inte varit riktigt färdig, att han galopperat någon gång är han förlåtet. Det är många bra hästar emot, men min är i bra ordning och har fått ett bra spår. Hästen är van att tävla med skor och det blir inga ändringar till denna starten jämfört med senast, säger Timo Nurmos.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.