Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kan ladda upp med V4-fyrling

Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75

Sofia Aronsson är i ropet den här veckan med Anna Mix på lördag och V86-favoriten Vichy Grif ikväll. Men först har hon chans på en V4-fyrling under Axevallas lunchtävlingar.

Publicerad:

I Aronssons kvartett är två stycken, Tour Eiffel (V4-2) och Francine (V4-4), favoritspelade, och det är också dessa som Aronsson har störst tro på.
– Det är de två jag tror mest på. Jag skulle säga att de har jämnstora segerchanser, säger Aronsson.

Först ut är See Yah Broline (V4-1).
– Det är en snurrig grabb. Han gjorde comeback senast och tjänade pengar i alla fall. Är han bland de fyra första är jag nöjd.

Tour Eiffel jagar första segern och har passande motstånd för att lyckas idag.
– Det går på nålar och hon är inte att lita på. Förutom det har hon gått bra hela tiden. Senast gick hon i tredjespår i 1200 meter och höll fantastiskt bra. Hästen är stark som rackan, men inte snabb ut. För två starter sedan lättade vi henne fram och tog bort checken, sedan dess har hon gått felfritt. Det borde vara bra chans.

Tax Shelter (V4-3) syntes till på V75 ett par gånger i fjol.
 – Galoppen senast var mitt fel. Han borde haft boots på sig och blev rullig, det klarade han inte. Han gick jättebra efter galoppen i alla fall och jag tror på en bra prestation. Jag har dålig koll på motståndet, men är nöjd om han är trea-fyra.

Francine avgjorde lätt från andra ytter i sin senaste start.
– Det är en fin häst som har mycket kvar att lära. Hon behöver bli starkare. Hon är bra för den klassen hon är i, i alla fall och gör alltid bra prestationer. Hon tål att göra lite själv.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.