Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindberg tror på platser

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Kristian Lindberg har haft ett bra 2017, men tror mera på plats än vinster i kväll i Karlstad. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Årjängtränaren Kristian Lindberg kommer till V64-tävlingarna på Färjestad med fyra egentränade hästar och tror på platschans med tre av dessa.

Publicerad:

Kristian inleder med Conrads Wilhelm i V64-1 – detta från innerspår bakom bilen.
– Det är inget spår som han kan utnyttja, utan härifrån blir vi över. Med lite körning och lucka till slut kan hästen dock dyka upp på en plats. Vi ändrar inget.

Nova Yamoz (V64-4) ligger Kristian lågt med.
– Hon har inte visat rätta formen på sistone, så vi kör i första hand för pengar. Hästen är hygglig ut, så jag provar en bit för att hitta en fin position. Det blir inga ändringar.

Det låter lite mera uppåt angående Golden Garbo (V64-5).
– Spår fem i volten är väl inte det bästa, men jag tror att hon ska ta sig iväg. Den här hästen brukar snarare hoppa i senare skeden under loppen. Med lite flyt kan det bli en plats och vi fortsätter med skor.

Utanför V64-spelet startar Lindberg Bambinos Hope (lopp 3, E3 Bonus-lopp för ston).
– Även här kan vi vara med bland de tre främsta om hästen sköter sig och det stämmer lite efter vägen. Det står att hon tävlade barfota runt om senast i programmet, vilket dock är fel. Det var med skor, men eventuellt rycker vi skorna den här gången istället om banan blir skitig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.