Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månsson provar med trio

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Christian Månsson tror mest på Priamo Caf. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Christian Månsson kommer till Boden med tre egentränade hästar och det stora målet är att vara med i finalen av Mäster Gustafs Pokal. Inom V64-spelet tror han mest på Priamo Caf (V64-2).

Publicerad:

De två försöksloppen till Mäster Gustafs Pokal inleder V64-omgången och i andra avdelningen har Christian Månsson med såväl Priamo Caf som King. Båda gick banjobb tillsammans efter 1.20/2.140 meter förra veckan.
– Kanske King var den som visade den allra bästa formen. Men jag håller nog ändå Priamo som bästa möjligheten. Samtidigt är det här ett försökslopp; så viktigast är att ta sig vidare. Risken finns också att Peter Lundberg får bestämma i väldigt lågt tempo framme i täten bakom Åge Hornline.
Priamo Caf tävlar med plastade hovar i försöket och utan plasten i en eventuell final. För King blir det skor i försöket och sedan barfota om han når finalen.
– King behöver lopp på rulle i det längsta för att fungera som bäst. Om hästen får en sådan resa kan han skrälla. Då det gäller Priamo Caf är jag inte pigg på att köra fram honom i dödens i försöket, utan hoppas istället på högt tempo och att spurten tar bra till slut.
De sju främsta från respektive försöksheat går vidare till finalen, som avgörs som lopp 10. Där är förstapriset 100.000 kronor.
Christian har även med Tea Party (V64-3). Här ligger han lite lågt i förhandssnacket.
– Det finns hög kapacitet, men Tea Party har varit borta från tävlingsbanan under flera månader och är typen som nog behöver lopp i kroppen. Hon har dock gått 1.20/2.140 meter på bra sätt inför det här.
Det är en sårskada som hållit Tea Party borta från lopp. Christian berättar dock om en intressant utrustningsändring.
– Det blir urryckare för första gången. Men hon är ändå bara en storoutsider den här gången.

FAKTA

Bodentravet

Bodentravet
Norrbottens Travsällskap
Travbanan
961 74 Boden
Tel: 0921-530 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.