Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75: "Intressant att se honom i spets"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Caviar Sisu tippas i årets sista V75-lopp. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Travronden vann Tidningarnas Tipsliga 2015 och toppar ligan även 2016 inför årets sista omgång. Här bjuder vi på dagens tipsettor samt intervjuer om hästarna.

Publicerad:

3 Bowling Triple X. (V75-1) - 56 procent
- Bowling Triple X. var jättefin vid segern senast. På pappret ser det ut som en bra uppgift för honom, spåret blev perfekt och distansen passar fint. Är hästen lika bra som vid segern senast ska han vara med där framme och slåss, men spelarna ska tänka på att han bara har gjort sju starter och möter mer rutinerade hästar. ­Formen känns fortsatt fin i alla fall. Vi gör inga ändringar på honom, säger Christina Medin.

1 Ragazzo da Sopra (V75-2) - 16 procent
- Ragazzo da Sopra var fin senast och gjorde ett bra lopp, men mötte tuffa hästar. Motståndet är lite enklare den här gången och det blir nog halvstängt norskt huvudlag den här gång­en, vilket han svarat bra på tidigare.  Hästen står bra inne i klassen och ska räknas, men innerspåret kan bli en fälla, säger Marc Elias hos Björn Goop.

2 Attack Diablo (V75-3) - 47 procent
- Attack Diablo har riktigt fin form och gick bra i skymundan senast. Han har bra förutsättningar och jag tycker det skulle vara intressant att se honom i spets, säger Peter Untersteiner.

6 Pharaon Face (V75-4) - 44 procent
- Pharaon Face känns jättebra för dagen. Vi kollade upp honom efter senaste starten då det inte riktigt fanns några bra lopp för honom, och då fick han en liten rundsmörjning. Det är några tuffa konkurrenter med, men spår sex är väldigt passande för honom. Han går med ­samma utrustning och balans som tidigare. ­Hästarna ska vara bra för att slå honom, får han ledningen är det honom att slå, men han är minst lika bra bakifrån, säger Linus Svensson.

4 Önas Igor (V75-5) - 8 procent
- Önas Igor hade gått många tuffa lopp och vi tyckte att det var dags för en viloperiod. Han har tränat på lite hela tiden, men vi har inte haft så bra banor att köra på. Hästen har känts fin hela tiden och gått två provlopp på sistone. Där har han känts som en tiger och vi hoppas att Önas Igor är redo. Han är pigg, alert och känns vässad. Det är svårt att ta en längd på honom från början och han fortsätter med googles på huvudet. Vi har ingen egen jänkarvagn, men ska försöka få tag på en igen, säger Susann Björkvall.

8 Indoor Voices (V75-6) - 42 procent
- Indoor Voices såg ut som en stjärna senast och vi var väldigt nöjda. Spåret är perfekt för henne. Jag tror hon kan sluta riktigt långt framme trots lite knepiga förutsättningar. Senast körde vi med jänkarvagn och det kanske blir så igen då hon verkar vara travsäker, säger Julien Fontain i stallet.

3 Caviar Sisu (V75-7) - 25 procent
- Caviar Sisu var jättebra näst senast och vann utan att pressas senast. Hon håller verkligen toppform och är mer stark än snabb, så ­distansen är passande. Hästen kan öppna ganska bra och gynnas av högt tempo. Hon ska kunna sluta långt framme, säger Marc Elias hos Björn Goop.

FAKTA

Mantorptravet

Mantorptravet
Box 73
590 20 Mantorp
Tel: 0142-825 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,4 m
Bredd 1640: 23,6 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.