Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vassare med tätare starter?

Foto: ALN
Mahamari har chans att bli en av tolv i E3-finalen för ston. Foto: ALN

Örebrostoet Mahamari har inlett karriären lovande och har en del anhängare i kvällens första V64-avdelning. Vi har känt tränaren Hans Karlsson på pulsen.

Publicerad:

Örebrotränaren Hans Karlsson har haft ett bra år hittills och en av stallets bästa hästar är utan tvekan Maharajah-avkomman Mahamari (V64-1) som inlett med två segrar på de fyra första starterna. Ikväll ställs hon inför sin tuffaste uppgift hittills när hon har chansen att kvala in till E3-finalen för ston. 
- Mahamari är en fin häst som jag har förväntingar på för framtiden. Jag misstänkte att det kunde fattas lite i henne senast med tanke på att det gått lite för långt mellan loppen. Samtidigt så kanske hon trots det skulle ha kunnat prestera lite bättre. Hur som helst känns hon bra och med lite tätare starter nu förväntar jag mig en bättre prestation. 

 

Vad tycker du om kvällens segermöjligheter?
- Hon möter flera bra hästar, det är inget snack om det. Utgångsläget är bra och hon är snabb ut, men jag överlåter taktiken till Petter, han är påläst och har säkert en eller flera planer rent taktiskt. Vi kommer att rycka framskorna för första gången till kvällens start så får vi se vad det ger, i övrigt blir det vanlig utrustning. Det är ingen klar vinnare, men hon ska ändå räknas tidigt, avslutar Hans Karlsson. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.