Sveriges ledande travtidning
ANNONS

3000 segrar – men första gången i Elitloppet

Foto: Roger Svalsröd/TR Bild
Lars Anvar Kolle efter Derbysegern med Cokstile förra året. Foto: Roger Svalsröd/TR Bild

Han har vunnit över 3000 lopp, men aldrig kört Elitloppet.
– Elitloppet är det största som finns om för oss i Skandinavien, säger Lars Anvar Kolle, som sitter bakom en norsk joker på söndag.

Publicerad:

Äntligen! Så tänker Lars Anvar Kolle när han till helgen beger sig mot Stockholm. Oslo Grand Prix i all ära, men Kolle tycker att Elitloppet slår ut allt. Lite sjukt är det att han med över 3.000 vinster aldrig ens varit med i världens största sprinterlopp för äldre hästar.

– Jag har bland annat vunnit Fyraåringseliten med Yarrah Boko. Det är förövrigt den bästa häst som jag suttit bakom, berättar Lars Anvar, som i alla fall har finalförhoppningar bakom Jan Kristian Waaler-tränade Cokstile (e. Quite Easy U.S.).

Så sent som i onsdags eftermiddag var Waaler inne på Jarlsbergs travbana och testade fjolårets Derbyvinnare bakom bilen. Det gick enligt Trav Og Galopp-Nytt i 1.06.5-fart i 500 meter. Frågan är hur startsnabb Cokstile egentligen är? Finns det en chans att han till och med kan ta sig förbi innerspårets Ringostarr Treb?

– Jag skulle vilja säga att han är ganska startsnabb och spåret kunde inte vara så mycket bättre. Vi måste prova från start, men jag vill inte bestämma någon taktik på förhand. Vi får helt enkelt se hur det blir, fortsätter Kolle, som dock i nästa mening tillägger att rygg på Ringostarr Treb inte vore det sämsta.

Speciellt inte med tanke på vilken norrmannen har som finalvinnare.

– Det är tre favoriter på förhand, men om jag måste säga en av dessa så blir det Ringostarr Treb.

Är det en finalplats som gäller i första hand?
– Jo, så är det. Samtidigt vill man ha så bra spår som möjligt i en eventuell final. Cokstile tillhörde toppen i en stark årgång i Norge, men han är bara fem år och fortfarande grön i sådana här sammanhang. Dessutom ställs vi mot Ringostarr Treb och Propulsion redan i försöket, så det är ingen enkel uppgift. Jag tycker ändå att det känns intressant.

Klart det är, när man ska köra sitt favoritlopp för första gången!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.