Sveriges ledande travtidning
ANNONS

388.984 kronor till Cancerfonden

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Erik Adielsson har under oktober månad uppmärksammat cancerfondens arbete, främst inom bröstcancer.
Förutom att stjärnkusken körde i rosa dress/hjälm, så samlade han dessutom in pengar genom diverse auktioner. Nu är summan sammanställd.

Publicerad:

Allt ifrån levande föl-avgifter till boxershorts har travfolk i Sverige skänkt till Erik Adielssons insamling. Sista dagen för auktionerna var 31 oktober och nu har man sammanställt det totala belopp som skänks till svenska Cancerfonden. Totalt handlar det om 388.984 kronor.
Travronden var bland annat med och stöttade insamligen genom fyra helårsprenumerationer på tidningen och en helsidesannons i Travronden. De objekten inbringade 13.794 kronor till forskningen.
– Jag vill tacka alla som på något sätt hjälpt till, det är fantastiskt. Extra stort tack till Matteus Lillieborg som hjälpt till och organiserat med auktionerna, säger Erik Adielsson.
Om oktober månad var en rosa månad, är november en blå.
Den här månaden är det problematiken kring prostatacancern som man upplyser genom Mustaschkampen. Svensk Travsport är en av kampanjens huvudpartners och bland annat kommer Örjan Kihlström att synas i en mörkblå dress under denna månad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.