Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åby satsar på tvåan istället...

Foto: MIA TÖRNBERG
Belina Josselyn är högaktuell för Olympiatravet. Foto: MIA TÖRNBERG

När nu kretsen kring Bold Eagle tackat nej till start i Olympiatravet får Åbys sportchef Jon Walter Pedersen byta spår. Hetast just nu - årets Prix d'Amerique-tvåa Belina Josselyn.

Publicerad:

Jon Pedersen fick det negativa beskedet om Bold Eagle sent under torsdagskvällen.
– Det var franske fotografen Gerard Forni som mailade mig om att kretsen kring Bold Eagle tackat nej. Det är ju just Forni som hjälpt mig med de franska kontakterna, så det finns ingen anledning att tvivla på det här, säger Jon Walter, som nu får försöka med någon annan fransk topphäst istället.

Just ston har blivit lite av Åbys grej på sistone i Olympiatravet. Förra året blev det som bekant stosuccé med Your Highness som vinnare och Anna Mix på tredjeplatsen. Båda dessa är förstås högaktuella även den här gångenBelina Josselyn. Året före slutade Princess Grif femma och 2013 blev det en andraplats för Roxana de Barbray.
–  Jo, vi har lyckats bra med stona och det var nära att Belina Josselyn startat redan förra året. Så visst hoppas jag på henne den här gången istället.

Det faktum att Stefan Melander också uttalat sig positivt kring en satsning mot Olympiatravet med Nuncio är förstås också något som Pedersen är nöjd med! Men det är långt kvar till finalen den 29 april.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.