Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adolfsson borta länge efter olycka: ”Otroligt ledsen nu”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Sofa Adolfsson (till höger) har skadat sig i en olycka. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Med SM-helgen runt hörnet ligger montéstjärnan på sjukhus efter en ridolycka. Enligt prognosen kommer hon att missa betydligt mer.

Publicerad:

Det var på onsdagsförmiddagen som olyckan var framme i samband med en ridtur, vilket Adolfsson själv skrivit om på sin Facebooksida. Dagen efter svarar en nedstämd Sofia Adolfsson i sin telefon från sjukhussängen.
– Jag ramlade av en häst och jag uppfattade inte riktigt själv att det skulle vara illa. När jag ställde mig upp hade jag otroligt ont i ett ben. Så ont att jag knappt kunde ta mig hem – det gick inte att gå på det. Sedan åkte jag in till sjukhuset och här konstaterades att jag har en fraktur i knät, säger Adolfsson.
Sofia Adolfsson arbetar själv som sjuksyster och olyckan tog henne rakt in på hennes egen arbetsplats.
– Jag är på mitt eget jobb, vilket jag tycker är skönt. Många kanske inte hade velat det, men för mig är det skönt. De är jätteduktiga på det de gör och jag får fantastiskt bra vård här.
Hur ser prognosen ut?
– Det har varit mycket diskussioner om det ska bli operation eller inte. Nu blir det inte det utan istället ska jag få en ortos som ska stabilisera och se till att knäleden inte roterar.
– Jag har väl haft tur ändå. Men det är aldrig bra med en fraktur som sitter direkt vid en led. Det är alltid mer problematiskt. Det hade varit enklare om man brutit benet mitt på liksom. Nu är det precis under knät.

Borta länge

Det lär handla om månader innan Sofia Adolfsson är tillbaka på hästryggen igen.
– Jag vågar inte säga hur lång tid det kommer att ta. Däremot kan jag säga att från den dagen jag får belasta benet fullt ut så kommer jag att sitta i sadeln.
Olyckan inträffade mindre än två veckor innan SM-tävlingarna på Åby nästa helg.
– Jag kommer att kämpa för att bli helt återställd och prognosen ser liksom bra ut. Mina läkare vet vad jag håller på med och jag får en behandling utifrån att jag ska klara av det framöver också.
Hur mår du nu?
– Jag är otroligt ledsen och just nu känns det väldigt jobbigt. Samtidigt har jag alltid haft en otrolig tur. Det är en jäkla risk man utsätter sig för med tanke på att det är hästar och den hastigheten. Det kunde ha varit mycket värre.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.