Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adolfsson vänder tillbaka

Foto: Mikael Wikner/TR Bild
Sofia Adolfsson har vunnit det svenska montéchampionatet tre år i följd. Foto: Mikael Wikner/TR Bild

I vintras lämnade Sofia Adolfsson Örebro för Halmstad som ett steg på vägen mot att bli proffstränare. Nu flyttar hon tillbaka – för att kunna rida fler montélopp.
– Det blir lättare för mig att utgå från Örebro, säger Adolfsson.

Publicerad:

De tre senaste åren har Sofia Adolfsson stått i särklass i den svenska montéligan. I fjol blev det hela 61 segrar i disciplinen, men efter den rekordnoteringen bestämde sig Adolfsson för att anta en ny utmaning.
– Under hela året har jag känt att jag vill ta nästa steg. Jag har försökt ha en form av catchdriver-karriär inom montén, men tycker samtidigt att det vore himla kul att vara tränare också, sade Adolfsson då.

Sagt och gjort flyttade hon sedan till Camilla Jonassons gård utanför Halmstad. Där har hon arbetat sedan i vintras med siktet inställt mot att bli proffstränare, men satsningen har gjort att tävlandet blivit lidande.

"Förbaskat kul att tävla"

Hittills i år har Sofia Adolfsson ridit 61 lopp – att jämföra med 188 stycken i fjol. En markant skillnad och därför väljer hon nu att flytta tillbaka till Örebro, vilket Sulkysport tidigare skrivit om.
– Jag känner att jag inte riktigt trivts med att ha dragit ned på tävlandet. Jag vill rida fler lopp än vad jag har gjort nu och då blir det lättare för mig att utgå från Örebro. Det är för långa avstånd från Halmstad, säger Adolfsson till Travronden.

Hon betonar att flytten sker endast av geografiska skäl.
– Jag hade inte flyttat om det inte var för läget. Jag har trivts otroligt bra med Camilla som ställt upp till 110 procent. Jag kommer att sakna henne väldigt mycket.

Vad innebär det här för dina tankar på att bli proffstränare?
– Att de planerna får vänta. Jag har inte gett upp tanken på att satsa på en tränarkarriär, men just nu känner jag att det är så förbaskat kul att tävla och då ska jag göra det också.

När flyttar du?
– Om några veckor. Efter det kommer jag hålla till i Örebro, men exakt vad jag ska göra har jag inte bestämt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.