Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alaviuhkola kandiderar till ny ordförande för UET

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Marjaana Alaviuhkola kandiderar som ny ordförande för UET. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

I åtta år har schweiziske Jean-Pierre Kratzer varit ledare för Europeiska Travunionen, UET. Snart kan Marjaana Alaviuhkola ta över den posten – med de nordiska länderna i ryggen kandiderar hon till att bli ny ordförande.

Publicerad:

Lördagen den 26 januari är det konferens för medlemsländerna i UET, Europeiska Travunionen, i Paris. Där kommer frågan om ny ordförande att tas upp. Med och kandiderar för att ta över posten är Svensk Travsports nuvarande ordförande Marjaana Alaviuhkola – och hon har stöttning av alla de nordiska länderna.
– Man kan säga att det är ett nordiskt initiativ som ligger bakom. Det finns en princip och rotation vad gäller ledningen och presidentskapet för UET där nuvarande ordförande suttit i åtta år. Innan det har ingen haft den positionen under så lång tid. Det finns inget missnöje med arbetet som gjorts, men det är naturligt att ordförandeskapet roterar mellan medlemsländerna. Vi i de nordiska länderna driver frågan om att vi gärna ser en nordisk representant, säger Marjaana Alaviuhkola.

Om nuvarande ordförande Jean-Pierre Kratzer, som suttit som ordförande i åtta års tid, väljer att kandidera för en fortsättning är än så länge inte känt.
– Det känns verkligen hedrande för mig att ha de nordiska ländernas förtroende. Tillsammans har vi skrivit under ett brev med ett förslag och kandidatur och nu kommer den att behandlas. Går den igenom har vi i norden större möjlighet att vara med och påverka i de viktiga frågorna. UET behövs mer än någonsin nu när vi har gränslöst spel och gränslöst tävlande.

Marjaana Alaviuhkola kan redan nu peka på ett par viktiga frågor hon vill ta ett krafttag kring om hon skulle bli UET-ordförande.
– Det finns samma problem genom hela Europa med vikande publiksiffror och sedan är så klart hästvälfärdsfrågorna viktiga. Där har Norge varit väldigt aktiva och gjort ett bra jobb. Sedan kämpar alla med liberaliseringen av spel och hur de olika operatörerna ska betala för travsportens produkter. Det finns många frågor att lyfta, säger Marjaana Alaviuhkola.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.