Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andelshästarna sägs upp: "Vi har olika åsikter"

Foto: Micke Gustafsson
Nio andelshästar lämnar Björn Goops träning. Foto: Micke Gustafsson

Björn Goop säger upp stallets andelshästar. Detta efter meningsskiljaktigheter med företrädaren för delägarna.

Publicerad:

Efter snart tre år med egna andelshästar i stallet lämnar dessa nu Björn Goops träning. Företrädaren för delägarna, Linn Andersson, meddelade på söndagen att samarbetet avbryts på grund av oenighet i en rad frågor. I ett mejl till delägarna som Travronden tagit del av skriver Andersson att "när jag inte får information om skador, när jag inte får svar på sms om statusuppdateringar och när varje påtalat fel på en faktura leder till rent kaos, men ingen rättelse, ja då gör jag ju inte längre det jag fått förtroendet av er att göra." Totalt rör det sig om nio andelshästar som nu står utan tränare.
– Detta skapar ett kaos både för mig och för de 175 andelsägarna och önskar att vi nu får fokusera på att hitta nya tränare till hästarna. Då hästarna lämnar Lökene redan imorgon måste vi agera fort för att de inte ska bli drabbade genom att inte kunna tränas, skriver Linn Andersson i ett inlägg på sin Facebooksida.

Att situationen uppstått nyligen håller dock inte Björn Goop med om. Han menar att ett gemensamt beslut fattades tidigare i sommar.
– Det här är inget nytt som uppkommit nu utan något som kom vi överens om för fyra veckor sedan. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att det har blivit så här, men kemin har inte fungerat. Det har varit problem fram och tillbaka och därför tycker jag att det är bättre att Linn tar hästarna till en annan tränare, säger Björn Goop till Travronden.

Hur ser du på anklagelserna om bristande information och felaktig fakturering?
– Där har vi olika syn på saker och ting, men jag vill inte gå in på enskilda saker. Vi har olika åsikter helt enkelt. Jag tycker Linn gör ett kanonjobb och tror att andelsägarna trivs jättebra med henne. Jag önskar dem all lycka och är övertygad om att det kommer att gå bra.

FAKTA

Andelshästarna

Bear Hope
Charmant Hornline
Ciggen
Dracula
Easy Creation
Isbjörn
My Silver Lining
Rob Dyrdek
Västerbo Armani

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.