Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anders Eriksson vinnare av Travrondens Guldklocka

Anders Eriksson heter årets vinnare av Travrondens Guldklocka. Han vann en tät final med All Star som passerade Star Costashorta och Mats Djuse kort före mål.
– Det här känns som pricken över i:et efter en väldigt bra säsong. Guldklockan har man laddat för hela året, sade en mycket glad vinnare.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Anders Eriksson fick den klassiska guldklockan av Travrondens Dennis Engelbo i vinnarcirkeln. Han får dessutom åka över till Australien nästa år för att delta Australasian Young Drivers Championship. 
– Det var verkligen en jättepositiv grej och ett lyft Guldklockan. Det känns hedervärt att få representera Sverige i Australien nästa år, säger Eriksson.

Eriksson vann grundserien och han började därmed finalkvällen på 25 poäng. Och det behövdes eftersom han bara fick ihop sju poäng (femma/oplacerad) i de två försöksavdelningarna. 
– Hästarna gjorde så gott dom kunde i de två loppen men det var tur att jag hade 25 poäng att gå på från början. Jag fick välja häst i finalen som tvåa och All Star var en av två hästar som jag tyckte hade bäst chans så det kändes rätt bra inför finalen. Där hade vi lite tur när en häst galopperade i första kurvan och vi kom ut i andraspår, utvändigt om ledaren. Jag ville inte trycka på för tidigt på Mats (Djuse) och Star Costashorta utan lät dom hålla uppe tempot. Det var tuff slutstrid men min häst var starkast.

Anders Eriksson, 29 år, arbetar hos Svante Båth och har haft ett nytt rekordår. I fjol vann han 29 lopp och körde in 2,1 miljoner kronor. Onsdagskvällens sege var den 33:e för året och han passerade fyra miljoner kronor inkört i år. All Star tog årets fjärde seger och fick 100.000 kr i prissumma. Peter G Normans sjuåring passerade därmed 345.000 kr i år. Trea i finalen blev Linda Sedström och Busy Doin’ Nothing som avslutade fint från tredjepar utvändigt.

Australien nästa för Anders Eriksson

Till nästa års guldklocka satsar Travronden stort på lärlingarna, men något som redan märks av detta året. Tillsammans med ett av Australiens största stuterier, Aldebaran Park, och australiska travförbundet HRA har Travronden tagit fram ett nytt koncept. Liksom tidigare kommer de aktiva kvala in till finaldagen genom lopp på Solvalla under året. Nytt är att en av de tolv finalplatserna är reserverad för den Australienlicensierade som vinner/placerar sig högst i Australasian Young Drivers Championship. 

Den som vinner Guldklockan får även, förutom den klassiska guldklockan, åka till Australien för att delta i finalen av Australasian Young Drivers Championship och för att förkovra sig inom den australiska travsporten, något nu alltså Anders Eriksson kan se fram emot.

Sponsoravtalet sträcker sig till att börja med under tre år, vilket innebär att åtminstone vinnarna 2019, 2020 och 2021 har en häftig resa att se fram emot.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.