Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andersson anlitar advokat

Foto: PRINTSCREEN
Lars Deckeman, advokat. Foto: PRINTSCREEN

Björn Goop krävs på stora summor av Linn Andersson och de andelsbolag hon skött.
Nu väljer de senare att anlita juridisk hjälp.

Publicerad:

Under sommaren 2017 upphörde samarbetet mellan Björn Goop och de andelsbolag som sköts av Linn Andersson. Nästan alla hästar som hon företrädde, sades upp på dagen. Nu kräver andelsbolagen och Linn Andersson Björn Goop på ersättning. Under hösten väntas förhandlingarna äga rum i Värmlands Tingsrätt – och nu står det klart att Linn Andersson och andelsbolagen valt att anlita advokat Lars Deckeman till målet. Tidigare har Linn Andersson själv varit ombud för andelsbolagen.
– Jag kan bekräfta att jag har åtagit mig uppdragen. Jag kan däremot ej uttala mig i sak, då jag är i färd med att läsa in det mycket omfattande underlaget.

Det mycket omfattande underlaget säger du. Är det anmärkningsvärt mycket?
– Det är väldigt mycket, det kan jag säga, men mer än så vill jag inte uttala mig i nuläget, säger Deckeman.

Travronden har varit i kontakt med Linn Andersson, som även hon kommenterar det hela.
– Jag kontaktade en advokat redan samma kväll som Goop körde ut hästarna och har biståtts av denne hela vägen. Till en början hade nog både alla andelsägare och jag en tro och förhoppning på att Björn Goop skulle ta sitt förnuft till fånga och sätta sig ner och prata med andelsägarna när han kylt ner sig lite så att denna tråkiga historia hade varit ett avslutat kapitel för oss alla för länge sen. Men så blev det inte så efter moget övervägande föll valet på att fråga advokat Lars Deckeman om han ville företräda oss och efter att han tagit del av alla handlingar sa han glädjande nog "ja" till det. Deckeman är en av landets mest välmeriterade advokater med inriktning på häst så det känns kanon att han ville ta målen. Att det varit en advokat som ska företräda delägarna i rättssalen har jag sagt till alla medier sen dag ett, skriver Linn Andersson i ett SMS.

Vad är anledningen till att du inte företräder andelsbolagen fortsättningsvis, när du gjort det så här långt under processen?
– Jag företräder fortfarande både delägarna och bolagen, men det har som sagt varit helt självklart, och jag har varit helt öppen med, att det ska vara en advokat som driver målen i rättssalen av det enkla skälet att det är advokater som är proffs på processer i rättssalar.

Har kraven ändrats under resans gång, eller står ni fast vid de krav ni hade från början?
– Det korta svaret på det är nej, de har inte ändrats. Några krav är ju villkorade, exempelvis begärde ju inte bolagen rakt av återbetalning på alla fakturor utan underlag, utan begärde i första hand ut underlag på dem. Sent omsider dök vissa underlag upp och då justerade vi självklart kraven vid det fall underlagen var tillfredsställande. Dock dök det även upp svar som föranledde ännu fler frågor så det har justerats åt båda håll så att säga. Att hästen Ciggens hovbensfraktur aldrig var läkt när Goop återigen började träna den är ju ett exempel på en uppgift som framkom i skriftväxlingen, så den stämningsansökan är ju ganska rejält justerad utifrån att vi när hästen kördes ut inte visste att den var behäftad med en skada som ledde till att den numera är utdömd som tävlingshäst, skriver Andersson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.