Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Dear Friend

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Efter fjärdeplatsen i sto-SM vilade Dear Friend två månader från tävling – hon återkom storstilat och står nu noterad för två raka segrar.

Publicerad:

Blott sju hästar gjorde upp i Stoeliten med 250.000 kronor till vinnaren. Johan Untersteiner valde tredje invändigt med speediga Dear Friend (e. Orlando Vici). Det såg länge mörkt ut för ekipagets del, men genom sista sväng uppenbarade sig luckan och det sexåriga stoet avslutade övertygande till seger på 1.12,8a/2140 meter.
– Hon är fantastisk att köra. Man kan verkligen göra vad man vill och hon lyssnar på kusken till 110 procent. Jag valde att köra i ryggar senast och hon vann väldigt enkelt då. Det är vintertid nu och vill inte gasa med henne varje gång så därför valde jag att köra bakifrån och på chans. Vi hade tur att det löste sig helt perfekt. Hon är ganska lat och flegmatisk under loppen, men underbart härlig att köra och hoppas att vi kan ha mycket kul med henne fram över, sade Johan Untersteiner.

Bakom vinnaren avslutade Timo Nurmos Hevin Boko piggt till andraplatsen medan Ultra Bright blev trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.