Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Escada

Foto: Martin Langels/ALN
Escada B.R. tog en ny seger på Solvalla. Foto: Martin Langels/ALN

Flera hästar imponerade på Solvalla och Åby under onsdagskvällen. Björn Goops nyförvärv Escada B.R. tog andra raka segern efter att ha serverats en perfekt resa.

Publicerad:

Björn Goop körde Escada B.R. (e. Credit Winner) till seger senast. Efter det loppet gick hästen också i träning hos Färjestadstränaren och under onsdagen var det dags för ny start på Solvalla. Tempot var inte högt inledningsvis, men loppet löste sig perfekt för Escada B.R. som enkelt kopplade grepp över upploppet och vann på 1.15,4a/2.640 meter.
– Det löste sig bra. Det är en fin häst att få i träning även om distansen idag var ett frågetecken, men det gick vägen, säger Björn Goop.

Lutfi Kolgjini och Speedy Face (e. Joke Face) ledde hela vägen trots en tuff öppning. Erik Adielsson bakom Global Un Poco var nära att ta en längd på Speedy Face inledningsvis, men "Luddes" häst lyckades hålla spets och öppnade första 500 efter 1.11,0. In på upploppet gick Speedy Face och Global Un Poco undan. Den senare avslutade snabbt, men Speedy Face fredade sin tätposition och höll undan på 1.14,0a/2.140 meter.
– Det gick fruktansvärt fort i början. Hästen är inte van vid de här farterna och vi fick lite problem ett tag. Han visade en fruktansvärd moral som höll sig i trav. Eriks häst kom väldigt bra till slut, men min häst bet ifrån sig bra, säger Lutfi Kolgjini.

Barkevious Mingo (e. From Above) tog en ny imponerande seger. Carl Johan Jepson avancerade framåt efter drygt 700 meter och efter en snabb attack satte ekipaget i spets kort därefter. Man öppnade varvet efter 1.13,1 och gick sedan undan enkelt. Nils L Norelius häst har inlett 2017 på ett strålande vis och har vunnit tre av fyra lopp.
– Han har tjänat snabba pengar och det var tuffare motstånd idag. Men han är fantastisk och han är verkligen i en bra fas nu, säger Carl Johan Jepson.

Johan Untersteiner serverade Tour Knight (e. Scarlet Knight) en perfekt resa i ryggar och när det vankades upplopp kopplade de enkelt grepp om händelserna. Det här var hästens tredje raka seger för året och tränar gör pappa Peter Untersteiner.
– Vi kom rätt så hyggligt igenom från bakspår och vi fick fritt spelrum 500 kvar och det var en femstjärnig insats tycker jag. Det är inget snack om att pappa har fått fin snurr på henne, säger Johan Untersteiner.

Med två varv kvar till mål gjorde Kim Eriksson slag i saken bakom Robert Bergh-tränade Västerbo Arthur (e. C.R.Excalibur). Då gick ekipaget fram via tredjespår och tog också över kommandot. Hästen stegade sedan undan i fin stil under resterande delen av loppet och kom i mål på 1.15,5a/2.640 meter.
– Han var väldigt stark och fin hela vägen. Jag tänkte att då åker vi... Hästen har sprungit och längtat efter att gå barfota om jag förstått det hela rätt, säger Kim Eriksson.

Maxime Marais överraskade ordentligt med Christer Otterström-tränade Flashing Victory (e. Samuel Oaks). Ekipaget landade tidigt i spets och höll sedan den positionen hela vägen. Över upploppet utmanade Peter Untersteiner och My Sweet Devil ordenligt, men de lyckades aldrig ta sig förbi.
– Jag vet om att det är en bra häst, men det var längesen hästen gick i spets och det var inte heller planen idag. Jag ändrade mig under loppet eftersom ingen gick fram och hon gjorde det bra. När jag bad om det lilla extra svarade hon bra, säger Maxime Marais.

Varvet från mål körde Kim Eriksson till ledningen med Robert Bergh-tränade Balfour (e. Scipion du Vivier). Från den positionen var loppet sedan en ren formalitet. Ekipaget ökade farten under slutrundan och vann slutligen med ett flertal längder före Elegant Ås och Stefan Söderkvist.
– Det här var ett jäkla djur. Han joggade i mål på en 1.13-tid. Han löste den här uppgiften på ett väldigt lätt sätt, säger Kim Eriksson.

Önas Igor höll enkelt upp ledningen från innerspåret och öppnade första halvvarvet efter 1.10,5. Varvet gick efter 1.12,2 och kort därefter var storfavoriten slagen och galopperade uppgivet. Flash Oak och Jorma Kontio hade grepp om händelserna mitt på upploppet, men även denne gick över i fel gångart. Segern istället till Peter G Norman och Valeur (e. Love You) som avslutade bäst den sista biten.

V86 – Solvalla/Åby

Rätt rad:
12–1–7–9–3–8–10–9

Utdelning:
8 rätt: 1.194.426 kr
7 rätt: 3.680 kr
6 rätt: 199 kr

Omsättning: 22.969.734 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.