Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för jättetalang

Foto: DENNIS ENGELBO
Earl Simon med Jarmo Niskanen. Foto: DENNIS ENGELBO

Jarmo Niskanens Earl Simon fick många blickar på sig efter det kvallopp han avverkade på Grosbois i november månad. 1.15,3/2.000 meter hade ingen tvååring i landet travat fortare än tidigare under året. Han vann debuten - och andra starten gick precis lika bra.

Publicerad:

Debuten avklarade Earl Simon (e. Prodigious) på nyårsafton, där han vann på 1.14,8/2.150 meter och tjänade 9.000 kronor. Då var det Nice och Cagnes-sur-Mer som var skådeplatsen och Jarmo Niskanen valde att åka till samma bana för hästens andra start.
Earl Simon öppnade starkt och tog enkelt hand om ledningen. In mot sista sväng började Jarmo Niskanen dra på i lite raskare tempo, varpå konkurrenterna fick det svårt. Endast Ekiango de Nile kunde följa, men även denne fick ge sig mitt på upploppet. Earl Simon stegade undan med flertalet längder och vann till synes helt okörd på 1.17,5/2.925 meter.
Tanken bakom den här segern var att hästen skulle kvala in sig till en final som går i Nice 17 mars, fem dagar efter att Criterium de Vitesse avgörs på banan. Där är det 56.000 euro i samlad prissumma. I lördagens lopp var det 34.000 euro, varpå Earl Simons ägare, Stall Skytten erhöll 15.300 euro.
Earl Simon har en äldre syster, Daisy Maisy. Hon har tjänat 28.530 euro. Dessutom har han en yngre syster, som blev två år vid årsskiftet. Mamma till trion är Tindrana.
– Det är en fin häst, men han har lite nerviga tendenser. Det är en häst som är ganska grov i kroppen och det kommer bara bli bättre och bättre, har Niskanen sagt tidigare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.