Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ändringar i karenstidslistan

Under förra veckan sammanträdde den nordiska medicinerings- och antidopningskommittén (NEMAC). De tog beslut om några mindre ändringar i karenstidlistorna som börjar gälla från och med 3 oktober.

Publicerad:

Förutom att ett par ändringar gjorts i listan har även en minsta karenstid på det nya läkemedlet Osphos/klodronat lagts till. Osphos/klodronat är ett läkemedel för häst som nyligen registrerades i Sverige. Tillverkarens indikation för preparatet är lindring av så kallad strålbenshälta hos vuxna hästar och att det inte ska ges till hästar yngre än 4 år. Dessa av tillverkaren angivna begränsningar gör att preparatet inte rekommenderas till travhästar.

Om preparatet ändå används på travhästar så är karenstiden minst 28 dygn. Preparatet används på egen risk då det finns vissa, ännu inte belagda, indikationer på att preparatet kan finnas kvar i hästen betydligt längre tid än 28 dygn. Detta skriver Svensk Travsport.

Alla ändringar på karenstidslistan går att läsa på ST:s hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.