Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anna Mix återvänder till Aronsson

Foto: Foto: Hanold/ALN
Anna Mix vänder tillbaka till Sverige och Sofia Aronsson för storloppssäsongen i Norden. Foto: Foto: Hanold/ALN

Efter gårdagens femteplats i Criterium de Vitesse på topptiden 1.09,9a/1609 meter är Anna Mix redo för ett nytt Sverigeäventyr. 

Publicerad:

Anna Mix med Björn Goop i sulkyn fick ett tufft lopp i Criterium de Vitesse i Cagnes-Sur-Mer. Första 700 meterna fick hon tillbringa i tredjespår, innan hon till slut kom ner i andraspår utvändigt om Bold Eagle. I den snabba avslutningen på loppet var hon chanslös att hänga på topptrion, men åttaåringen krigade hela upploppet ned och tog hand om femteplatsen (sedan Une Seranade diskats) på fina 1.09,9a/1609 meter. 

Nu kan Travronden berätta att det blir ett nytt Sverigeäventyr för Anna Mix. Precis som i fjol vid den här tiden väljer Franck Leblanc att sända den egensinniga men mycket kapabla madamen till Axevallatränaren Sofia Aronsson. 
– Han sa inför Criterium de Vitesse att han skulle skicka Anna Mix till mig och jag antar att inget ändrats. Vi har inte lagt upp någon plan utan att jag ska först och främst kolla upp henne, säger Aronsson som just nu befinner sig på semester i Thailand. 

Ludo de Castelle-dottern har emellertid fått fyra veckors startförbud, vilket travservice.dk var först med att rapportera om. Anledningen är gårdagens upptakt till Criterium de Vitesse där Anna Mix försenade starten med några minuter. Anna Mix ville inte vända upp till start i första skedet och Björn Goop tvingades köra två extra varv runt banan innan starten kunde ske. Enligt sulkysport.se gäller startförbudet inte bara i Frankrike utan på alla banor internationellt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.