Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anna Mix portad från Vincennes

Foto: Leif Norberg/ALN
Anna Mix hade ingen lycka i Prix d'Amerique och nu talar mycket för att hon snart är tillbaka på svensk mark. Foto: Leif Norberg/ALN

Prix d'Amérique-drömmen tog slut redan innan det hann börja. Anna Mix tog bakvägen ut från Vincennes och nu är hon portad från banan på obestämd tid.

Publicerad:

Precis som under fjolårets vintermeeting krånglade Franck Leblancs Anna Mix i voltstarten. När de övriga 17 deltagarna var på väg ut på starttarmen stod det sjuåriga stoet och kusken Mathieu Mottier kvar i startfållan. Anna Mix ville inte vända upp och det spelade ingen roll att tränaren själv sprang fram och försökte leda henne rätt. 

Efter två startförsök blev hon struken och det franska travförbundet beslutade sedan att stänga av henne på obestämd tid från alla voltstartlopp på Vincennes. 

– Vi kanske testar i Prix de France eftersom det är bilstart, men sedan får hon gå tillbaka till Sverige och Sofia Aronsson, kommenterade Leblanc. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.