Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Antonio Tabac skadad

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac efter segern i silverdivisionens final på Solvalla i september. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ett strålande år fick ett dystert slut. Segerstaplaren Antonio Tabac har drabbats av en gaffelbandsskada.

Publicerad:

– Det hände för 14 dagar sedan. Han hade tagit det lugnt en tid och när han skulle träna i gång fick han en känning på gaffelbandet, berättar tränaren Oskar Kylin Blom.

Hur länge blir han borta?
– Det är svårt att säga hur pass lång tid det tar. Man kan bara hoppas att det läker fort. Det är aldrig roligt när hästar blir skadade, men det är inte så mycket man göra åt saken. Det är som det är nu.

Metamorfos efter tränarbytet

Antonio Tabac kom till Oskar Kylin Bloms stall som en silverdivisionshäst i våras. Nio starter senare var han finalsegrare i klassen. 

Framgången följdes sedan upp med segrar i både gulddebuten på Örebrotravet och i anrika Prijs der Giganten i Nederländerna. Totalt travade sexåringen in över 1,6 miljoner kronor i år och Kylin Blom hade förstås höga förväntningar på 2019.
– Men nu är mycket av planeringen för nästa år förstörd. Tanken var att han att skulle tränas för att komma ut till våren, nu får vi hoppas att han kan vara tillbaka till slutet av nästa säsong, säger Gävletränaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.