Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets första för Stepping Spaceboy: "Verkligen bra"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Stepping Spaceboy vann i Gävle. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Shocking Superman och Stepping Spaceboy gjorde upp över upploppet i silverdivisionsförsöket. Till sist var det den senare som satte nosen först.

Publicerad:

Nobel Amok var slagen från ledningen genom sista sväng. I stället var det Shocking Superman och Stepping Spaceboy (e. Dream Vacation) som gjorde upp. Sexåringarna stred sida vid sida upploppet ned, men det var den senare som till sist satte nosen först. Han gjorde det på segertiden 1.12,0a/2140 meter och noterades för årets första seger.
– Jag fick den ryggen jag ville ha. Sedan blev jag utstött lite tidigt, men det var inget att tveka på. Hästen gjorde det verkligen bra som kämpade hela vägen in, sade Carl Johan Jepson.

Tränar Stepping Spaceboy gör Admir Zukanovic.
– Hela stallet sliter och så är hästen så här bra. Jag upplevede loppet som perfekt. Han kunde gå när han behövde och avslutade bra till slut. De skickliga kuskarna vet var mållinjen är och det vet hästarna också, sade Admir Zukanovic.

Drygt 1500 meter från mål sände Oskar Florhed fram först utvändigt om ledande Zaragoza med Robert Bergh-tränade Sanda Love (e. Love You). In i slutsvängen kopplade ekipaget greppet om händelserna och höll förtjänstfullt undan på 1.12,7a/2140 meter.
– Jag såg att värsta motståndaren hoppade bort sig och då var det bara att köra framåt och knäcka ledaren från dödens. Det blev några längder direkt och taktiken slog väl ut. Det var första V75-segern för mig vilket känns fantastiskt kul, sade Oskar Florhed.

Två banrekord fick Gävlepubliken beskåda dessutom. Det första genom Fredrik Linders talangfulle Falcon Am (e. Gift Kronos). Fyraåringen vann på 1.13,5/2.140 meter för körande Claes Sjöström och tog därmed tredje segern under säsongen, efter att ha varit segerlös som treåring. En annan Am-uppfödning var det som segrade i bronsdivisionen och sprang banrekord. Per Linderoths Donners Am (e. Infinitif) var bara bäst, och vann på 1.12,2a/2.640 meter, vilket var banrekord för äldre hingstar/valacker. Donners Am klev därmed även över en miljon kronor intjänat.

I övrigt...
...var det Claes Sjöströms och Jörgen Westholms dag på Gävletravet. Claes Sjöström tog totalt tre segrar, två som tränare, en som kusk. Sebastian Hall vann montéloppet för Anna Erixon, sedan vann han som tidigare nämnts med Falcon Am. Till sist vann han även med stallets Bizzi Blizz (e. Prodigoous) som verkligen hittat sig själv. De senaste nio starterna har inneburit sju segrar, varav två vinster på rikstoton. Jörgen Westholm vann med Amalia Cash utanför V75-kupongen, men sedan vann han även med kallblodet Guli Rubin i Dubbelcupens final med 200.000 kronor i förstapris. Järvsöfakssonen tog därmed tredje raka segern på nya personliga rekordet 1.24,0/2.140 meter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.