Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets häst – NUNCIO!

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Det blev som alla trodde. Årets häst – Stefan Melanders Nuncio!

Publicerad:

Elva segrar på elva starter. Det gjorde att Nuncio blev årets häst, med 86 procent av rösterna. Stefan Melander själv var på plats och såg otroligt nöjd med att få pris, även om han som alltid höll sig samlad och lugn.
- Hästen är väldigt speciell. Jag började med Super Photo Kosmos. Sedan kom Gigant Neo. Scarlet Knight kunde jag aldrig köra trött. I livet sker saker som bara kan hända, utan att man tror det. Jag åkte till Harrisburg, men skulle inte köpa någon. När jag köpte Nuncio i Harrisburg var det speciellt. Han kunde inte importeras till Sverige. Där och då trodde jag att han skulle vinna Hambletonian. En häst, som kostade 7.000 dollar, hade jag den känslan med. Det bevisar att alla kan köpa en häst som kan bli någonting, sade Melander och fortsatte.
– Hästen var fantastisk som unghäst och sedan jag tog hem hästen... Den efterföljande resan har alla full koll på, avslutade Melander.
Förutom Årets häst delades ytterligare 15 pris ut. Hanna Olofsson tog hem två pris, precis som Örjan Kihlström. Hanna Olofsson tog hem Helen Anns Pris, ett pris till en duktig kvinnlig travprofil. Dessutom fick hon Jim Fricks Pris, ett pris som går till en talangfull travtränare/lärling/kusk. Örjan Kihlström fick motta pris för Årets Kusk och han hedrades även med att få SHK:s Guldhäst, ett pris som går till en person som gjort något alldeles utomordentligt för travsporten.

Här är samtliga pristagarna på Hästgalan 2017:
Årets Häst: Nuncio
Årets Tvååring: Coin Perdu
Årets Treåring: Deimos Racing
Årets Fyraåring: Readly Express
Årets Äldre: On Track Piraten
Årets Sto: Darling Mearas och Galactica
Årets Kallblod: Tand Kraft
Årets Komet: Kevin Oscarsson
Årets Kusk: Örjan Kihlström
Årets Tränare: Peter Untersteiner
Helen Anns Pris: Hanna Olofsson
Jim Fricks Pris: Hanna Olofsson
Svensk Travsports Montépris: Veijo Heiskanen och Sofia Adolfssson/Nantucket
Stig H:s skötarstipendium: Maja Bäckman och Lena "Sirocco" Berglund
Årets Uppfödarbragd: O. Carlsson Ekonomi AB & AB Lavec.
SHK:s Guldhäst: Örjan Kihlström

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.