Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets tränare till Untersteiner

Det var oerhört jämnt i kategorin Årets tränare, men alldeles nyss förkunnades det att Johan Untersteiner tog hem priset som Årets tränare – detta med 34,3 procent av rösterna.

Publicerad:

Johan Untersteiners 2017 var ruggigt bra med ett flertal storsegrar. Förutom en kusktrippel och tränardubbel i Breeders Crown blev det också seger i Svenskt Travderby med egentränade Cyber Lane. Det gjorde att han röstades fram till Årets tränare 2017.
– Att det skulle ske redan i år kändes som en fantasi, men visst har jag känt att jag ska kunna göra det någon gång. Nu är det bara att lägga in en växel till och öka, helt enkelt. Det var ett jättebra fjolår och det var rätt så jämt vilket vi såg på procenten... Jag hade ingen riktig feeling att det skulle gå vägen, men vi lyckades igen, säger Johan Untersteiner.

Det var väldigt jämnt i röstningen. Johan Untersteiner fick 34,3 procent av rösterna.
– Det är svårt att greppa det här. Vi har bara startat igång verksamheten och jag hoppas att jag har många år framför mig. Jag hade som sagt tänkt att stå här någon gång, men jag trodde inte att det skulle ske redan nu, säger Johan Untersteiner.

Johan Untersteiner hade 734 starter som tränare. Han vann 142 lopp och tjänade 20.401.286 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.