Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årgångstoppar i banjobb – siktas mot tungviktsmöte

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Diamanten (invändigt) i sin första start i regi Stig H Johansson. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Onsdagens tävlingar på Solvalla föregicks av fortkörningar med flera intressanta hästar. Två av dem var femåringarna Diamanten och Makethemark.

Publicerad:

Diamanten (e. Adrian Chip) sprang 1.16/2.100 meter för nye tränaren Stig H Johansson. Femåringen avslutade med 1.10 sista halvvarvet, men galopperade till slut.
– Han fick syn på något hål i banan och hoppade till. Men det spelade ingen roll. Hästen kändes jättefin. Det var första gången jag körde riktigt fort med honom själv och det märktes att det var någonting alldeles extra, sade Stig H Johansson, som också lät meddela att årsdebuten är planerad till den 21 april då femåringsloppet Berth Johanssons Memorial körs på Umåker med 200.000 kronor till vinnaren.

Före Diamantens jobb visade Makethemark upp sig på banan. Maharajah-sonen gick 1.15/2.100 meter med tränaren Petri Salmela i sulkyn. Sista varvet avverkades efter 1.13,5 och det gick ännu fortare än så över upploppet. Makethemark siktas nu även han mot Berth Johanssons Memorial.
– Jag är otroligt nöjd med hästen. Han fick gå två uppvärmningsheat före det tredje heatet då han fick sträcka ut ordentligt. Det blir årsdebut i Bollnäs nästa fredag och sedan är planen att han ska starta på Umåker, sade Petri Salmela.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.