Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Armadan börjar ta form

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Daniel Redéns Lionel är på plats i Frankrike och Paris. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Daniel Redén har börjat bussa ned sina hästar till Frankrike. Fyra hästar har anlänt till borgen på Grosbois där Lionel siktas mot Prix du Bourbonnais den 10 december.

Publicerad:

Daniel Redén går mot en ny spännande vinter i Frankrike. Stallets hästar har börjat transporteras ned till Paris. Däribland Lionel som närmast kommer från en enkel seger på norska Bjerke.
– Han var fin senast och börjar komma i form ordentligt. Han kommer att starta i nästa B-lopp, Prix du Bourbonnais, den 10 december och tanken är att Björn Goop ska köra honom i det loppet, säger Daniel Redén.

Utöver Lionel är också Call Me Keeper, In Vain Sund och Tobin Kronos på plats i Paris.
– Call Me Keeper finns det inga lopp för hemma i Sverige. De vill väl helt enkelt inte ha hästarna som tjänat mycket pengar här hemma och då kände jag att det var lika bra att köra ner honom. Där får man köra preparé och kan börja starta igång hästarna på det sättet man vill. Det finns en del passande lopp och han kommer att starta inom kort.

In Vain Sund?
– Han är inte riktigt redo för start. Det finns som sagt begränsat med lopp och vi valde att köra ned honom också. Det borde inte dröja allt för länge innan han startar han också.

Tobin Kronos?
– Han är väldigt fin för dagen och har ett bra lopp i mitten av december som han ska börja med. Det ser jäkligt bra ut för hans del tycker jag.

Utöver Lionel kan det bli ytterligare Daniel Redén-tränade hästar i Prix du Bourbonnais den 10 december.
– Eventuellt kommer Caid Griff också att åka ned till Frankrike och i så fall är han aktuell för det loppet, men jag har inte riktigt bestämt mig ännu.

En annan av Redéns Frankrikeaktuella hästar är Propulsion som inte startat sedan Sundsvall Open Trot i augusti. Han kommer dock att få ett lopp i Sverige innan resan till Paris.
– Jag har anmält honom till Gävle den 30 november och det vore bra för honom att få ett lopp i närheten innan den långa resan ned till Frankrike. Det känns som en bra början för honom att starta där, men det krävs att banan blir bra. Annars stryker jag.

Nyligen stod det klart att Daniel Redén får in ett intressant italienskt nyförvärv. Det handlar om den numera sexårige fuxen Sceicco (e. Look de Star) som tjänat drygt fyra miljoner kronor. Hästen har varit skadad, men kommer att starta inom kort.
– Hästen har varit skadad och borta en längre tid, men vi hoppas kunna få tillbaka honom. Det känns som en kapabel häst och han är fullt tränad och kvalade också i Italien innan han kom till oss. Han har lagt på sig en del muskler och det kan bli aktuellt med start om någon månad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.