Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Arnqvist med två favoriter

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Halmstadamatören Peter Arnqvist har två hästar till start på V64 denna söndag. Båda är dessutom favoriter.

Publicerad:

Peter Arnqvist har nio hästar i träning och resultaten är starka. Den här söndagen har han två hästar till start då V64 avgörs på Kalmartravet. The Muffin Man startar i den andra avdelningen och har spår tre i volten. I de två senaste starterna har det blivit galopp.
– Hästen har ett väldigt stort framsteg, vilket gjorde att han klev upp i vagn varvet från mål i den senaste starten. Efter den galoppen gick han väldigt bra och han hade nog vunnit det loppet utan fadäsen. Galoppen näst senast berodde på att han inte fungerade i jänkarvagn. Normalt ser jag inte honom som speciellt osäker, säger Arnqvist.
Gällande chanserna är han optimistisk.
– The Muffin Man är rätt snabb ut i voltstart och jag tror att han kan springa en låg 1.15-tid för dagen.
I den avslutande avdelningen startar O.C.Banker E, men han har inte startat på 1,5 månad.
– Hästen behandlades efter senaste starten då han inte var helt fräsch. Han har fått ett par tuffa jobb inför det här och jag tycker att han är väl förberedd.
O.C.Banker E. (e. Banker Hall) har visat fint kunnande sedan lång tid tillbaka, men han har inte gjort så många starter.
– Peter Untersteiner hade hästen tidigare och han tyckte det var en av hans bättre i kullen, men han fick en spricka i en has och därför har det tagit tid. Nu är allting däremot bra och jag tycker det är en häst som ska kunna duga en bit. Den långa distansen borde passa honom perfekt och jag tror att han är med dem här, avslutar Arnqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.