Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aronsson om snackisen: "Olyckligt"

Foto: Malin Albinsson/MVA Foto
Foto: Malin Albinsson/MVA Foto

Anna Mix kommer att bli favorit i V75-3 på lördag.
Samtidigt har Sofia Aronsson deklarerat att upplägget blir passivt vilket har skapat en storm under tisdagen.
– Jag uttryckte mig olyckligt, säger hon.

Publicerad:

"Hon ska köras snällt och i ryggar den här gången. Jag vill helst att hon ska gå i mål med lite krafter kvar den här gången" sa Sofia Aronsson om Prix d'Amérique-klara Anna Mix när Travronden i söndags ringde intervjuer inför V75-omgången. 
"Vi bryr oss inte så himla mycket om resultatet den här gången" uttryckte hon till Kanal 75.

"Jätteallvarligt"
Uttalanden som väckt anstöt hos spelare.
– I vårt tävlingsreglemente står det tydligt att man skall köra för bästa möjliga placering och det är upp till måldomarnämnden att bedöma om det görs eller ej i respektive lopp, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson till Trav365.
Till samma tidning säger domarbasen Staffan Falk:
– Det är jätteallvarligt, det kan bli ett halvår- upp till ett års avstängning om man inte kör för bästa möjliga placering.

"Jag uttryckte mig lite klumpigt"
Sofia Aronsson har förstås inte missat uppståndelsen och förstår att folk har reagerat.
– Jag uttryckte mig lite klumpigt, det förstår jag och det var olyckligt. Självklart vill jag, Franck Leblanc och Kim Eriksson vinna loppet. Däremot är tanken att ge henne ett snällt lopp, från spår åtta kommer hon inte att landa i dödens direkt vilket gör vägen dit ännu tuffare och hon har, som alla vet, fått många tuffa lopp. Prix d'Amérique är givetvis målet och därför vill vi att hon ska gå med full fart över linjen, gärna som vinnare men är hon trea är inte dagen förstörd för oss, säger hon.
– Min andemening var bara att tydligt klargöra för spelarna att hon inte kommer att ha optimal utrustning och att vi inte vill ge henne ett stenhårt lopp igen.

"Ska bli väldigt kul att köra Anna Mix"
Kim Eriksson är den som anlitas av Sofia på lördag och kommer att ha många ögon på sig.
– Alltid många som har åsikter om hur man kör, det går inte att gräva ner sig om någon eller några är sura. Så är det för jämnan. Det ska bli väldigt kul att köra Anna Mix på lördag. Sofia har ju varit tydligt med att hon ska få ett bussigt lopp den här gången, säger han.
– Kör de 1.15 på varvet så kan det bli tufft att hinna fram, går det snabbare så ökar möjligheten förstås. Bara för att hon har gått många gånger i dödens så är väl det inte en anledning till att alltid köra där. Jag tycker det här är en jättemärklig diskussion.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.